Být na dovolené v zahraničí a nenavštívit alespoň jednu městskou tržnici, to je pohledem každého milovníka dobrého jídla a pití cestovatelský hřích. Připravte si chuťové pohárky a nechte se rozmazlovat! Kromě široké nabídky místních surovin se na tržnicích nachází také stánky a restaurace, kde si můžete pochutnat na čerstvých specialitách, na jaké nejspíš v běžných městských restauracích nenarazíte.

1. Trh Torvehallerne v Kodani

Tato tržnice se nachází v multikulturní čtvrti Nørrebro a právem se řadí mezi nejlepší trhy s potravinami na světě. Nachází se ve dvou prosklených budovách a díky tomu, že se nachází ve čtvrti, kde žije mnoho různých národností, nabídka je zde opravdu košatá. Najdete zde nejen ryze dánské produkty, ale zboží z celého světa, jako je sushi nebo tapas. V teplejších měsících se venkovní nádvoří zaplní piknikovými stoly, u kterých se mísí prodejci se zákazníky a pochutnávají si na zdejších dobrotách.

Zdroj: Youtube

2. La Boqueria v Barceloně

Barcelonský trh La Boqueria je jedním z nejznámějších na světě. Chcete-li trh navštívit, vyhněte se cestě pro turisty přeplněné ulici Las Ramblas a dejte se úzkou boční uličkou Barri Gòtic, která vás přivede rovnou ke vstupu do budovy živé tržnice. Na trh se vydejte raději ráno, abyste se vyhli davům. Vybírat si můžete z bohaté nabídky ovoce, čerstvých ryb, masových výrobků, jako je iberská šunka jamón ibérico, sýrů a dalších pochoutek.

Zdroj: Youtube

3. Borough Market v Londýně

Nejstarší trh v Londýně, jehož tradice je delší než 1000 let, se nachází jen pár kroků od stanice metra London Bridge na pravém břehu Temže. Více než 70 ekologických farmářů a domácích i zahraničních dodavatelů se stará o zásobování trhu těmi nejlepšími sezónními produkty. Kromě tradičních anglických pokrmů, jako je například fish and chips, zde najdete i mnohé exotické potraviny - etiopské či indické koření, balkánské pečivo nebo pestrobarevné mexické jalapeño.

Zdroj: Youtube

Zdroj: radynacestu.cz, tripmania.cz