„Své klienty vždy upozorňuji, odlište se, ale nikoli tak, že svůj dům zvýrazníte netradiční barvou. To není správná cesta. Chtějte kvalitu, přírodní odstíny a dbejte na detaily. Jedině tak budete s výsledkem dlouhodobě spokojeni,“ říká architektka Šárka Křivinková z firmy Novabrik Czech.

Na fasádě se skutečně nevyplatí šetřit. Z levné fasády budete mít v první chvíli radost, po čase se její vzhled i vlastnosti změní, a to vás připraví o ušetřené peníze. Chtějte fasádu, která vám bude sloužit celý život. Důležité ovšem není pouze to, jak obálka domu vypadá.

Je to pěkné, ale funguje to?

Všude dnes slyšíte, “zateplujte“, “zateplujte“. Ano, zateplení je nezbytné k tomu, aby neunikalo teplo a abychom šetřili peníze za vytápění. Ale je to skutečně všechno? Uvnitř domu vaříme, sprchujeme se, zaléváme květiny a děláme mnoho dalších činností, přičemž vznikají vodní páry. V důsledku velkého množství vodních par se začnou tvořit plísně a přebytečná vlhkost, což může mít ve výsledku špatný vliv i na váš zdravotní stav. Co s tím dělat? Otevřít okna a větrat? Stálé větrání je neekonomické, to všichni víme. Proto je nejvhodnější zvolit fasádu s izolací, která páry propustí. Chtějte plášť, který je prodyšný. Takové vlastnosti mají jednoznačně odvětrané fasády. Buďte ale s výběrem obezřetní i zde. Dbejte na to, aby se uvnitř pláště nezadržovala voda z dešťových srážek. Do fasády voda nepatří.

Fasáda Novabrik je vhodná jak pro novostavby, tak pro starší nemovitosti. Fasádní plášť nové domy důkladně zaizoluje. Cihličkový obklad včetně použité izolace dokáže propustit vodní páry z domu ven. Žádná vlhkost není v konstrukci zadržována. U starších staveb je vedena vlhkost z domu jinou cestou, a to ve vzduchové mezeře pod obkladem.

Cihla Novabrik byla původně navržena zejména pro dřevostavby postavené v drsných podmínkách kanadské krajiny. Byla navrhována několik let týmem odborníků na stavebním institutu v Torontu a v roce 1995 uvedena na trh. Za celých dvacet let má Novabrik realizace po celém světě a od roku 2001 také výhradní zastoupení pro střední Evropu v České republice.

Když budete vědět, že máte na svém domě to nejlepší, co zároveň správně funguje, budete se cítit spokojeně vy i váš dům.

www.novabrik.cz