První otázka tedy zní:

Křišťálový lustrJaké svítidlo vybrat?

Teplé denní světlo je lepší než studené bílé zářivky. Obzvlášť to platí pro ložnici! Velikost lustru by měla být úměrná velikosti místnosti. Rozhodně není dobré rozmisťovat pod těžkým a velkým lustrem sedačku a postel. Lustr nesmí ohrožovat!

Jedno ze zcela zásadních pravidel zní: ostré úhly a hrany nesmí být namířeny na člověka! Takže pokud máte zálibu v lustrech s ostrými prvky, vybírejte raději ty, které namíří svoje hrany na strop, a nikoliv na vás.

Křišťálový lustrDruhá otázka zní:

Kam svítidlo v místnosti umístit?

Má-li místnost pravidelný tvar (čtverec, obdélník), pak lustr patří do jejího středu - uprostřed místnosti posílí energetické centrum. Centrum odpovídá nejen za rovnoměrné a harmonické rozdělení energie, ale i za zdraví a vitalitu obyvatel. Pětka je číslo vyjadřující centrum. Pokud si tedy vyberete do obývacího pokoje lustr s pěti žárovkami, bude to výborný symbol na posílení centrální energie. Důležité je, aby všechny lampičky byly funkční! Pro výběr materiálu centrálního lustru je vhodný křišťál. Dobrým trikem pro zesílení centrální energie může být i duhový křišťálek zavěšený do středu místnosti.

Do ložnice nad postel se doporučuje vybírat takové stropní světlo, aby působilo lehce a nenápadně. Vhodné je například kulaté, přiléhající ke stropu.

Za pomoci světla lze upravovat chybějící sektory v domě, který nemá správný tvar (například do L atd.). V tomto případě se světlo umisťuje zvenčí (viz obrázek).

Světlo nasměrované na ostré rohy, šikminy a trámy snižuje jejich negativní vliv. Pro tyto účely lze úspěšně používat bodovky nebo stojací lampy.Venkovní osvětlení

Svíčka posílí úspěch

V tradičním feng-šuej zapálením červené svíce v jižní části domu posílíte úspěch, na jihozápadě lásku a partnerství. Do ložnice se výborně hodí solná lampa, tam vytvoří krásnou, příjemnou a romantickou atmosféru. Navíc má blahodárné účinky na zdraví. Na severovýchodě pak můžete svíčkou nebo solnou lampou podpořit vědění a schopnost učit se.

Když mluvíme o světle, tak nesmíme zapomenout na vstup do domu. Rozhodně by měl být dobře osvětlen! To stejné platí i pro předsíň! Dobře osvětlená cestička k domu pak přiláká více štěstí.

-Julia Burová a Marina Kopecká- www.kralovnafengsuej.cz