Pěstování kustovnice není žádná velká věda. Potřebujete prostorné místo s velkým množstvím slunečního světla. Pochází totiž ze slunných horských svahů v Japonsku a Číně. Je dobré ji dohnojovat, protože platí, že čím kvalitnější půda, klima a vláha, tím větší množství plodů a užitečných látek v nich.

Co když květy opadávají?

Rostlina neplodí, listy žloutnou a jsou deformované, květy opadávají! Co s tím? Je nutné odhalit příčinu a tu řešit. Obvyklou chorobou je padlí, ta se dá rozeznat díky poničeným listům. Dejte pozor i na mšice, třásněnky nebo svilušky.

Pokud jsou listy goji výrazně pokroucené, máme pro vás opravdu špatnou zprávu. Jedná se s největší pravděpodobností o roztoče, v takovém případě je potřeba rostlinu úplně zlikvidovat (vykopat a spálit). Pokud tak neuděláte, nezbavíte se jich a budou napadat i další rostliny.

Zdroj: Youtube

Pokud už plody máte, můžou se na nich objevit drobné černé tečky. To značí napadení houbou, která postupně přechází i do výhonů, které pak zasychají.

Pokud vám nevyrostly plody, nezoufejte

Zdravé jsou i její listy. Mladé listy, které se dají žvýkat, jsou ideální na přípravu různých odvarů. Ten vám dodá energii při cukrovce, upraví váš krevní tlak a prý funguje i proti šerosleposti. Dá se z nich i vařit. Zkuste je připravit na způsob špenátu nebo jen tak k masu.

zdroj: https://balkonovekvetiny.cz, https://doplnvitamin.cz, https://ireceptar.cz