Nádherné prostorné sídlo na Floridě, v oblasti Palm Beach, se poprvé objevilo na realitním trhu již minulý rok v září. Golfista za něj původně požadoval 10,4 milionu dolarů. Zřejmě vlivem koronakrize a také možná k nastavené ceně se mu však kupce nepodařilo sehnat. Teprve v polovině června, kdy byla nabídka snížena o půl milionu dolarů, se podařilo nemovitost prodat. Prodej byl uzavřen 15. června.

Nemovitost má neuvěřitelných 1 200 metrů čtverečních užitné plochy a uvnitř v domě najdeme šest ložnic a devět koupelen. Ty jsou vybaveny vanami či sprchovými kouty a kvalitním mramorovým obložením a mramorovými podlahami. Velký rodinný pokoj i formální obývací pokoj jsou stejně jako ostatní místnosti zařízené elegantně, vzdušně a obývací pokoj je propojen s jídelní částí. Kuchyně, rovněž velice prostorná, má uprostřed dominantní varný ostrov a je vybavena těmi nejmodernějšími spotřebiči. Najdeme zde i zabudovaný gril na barbecue a zahradní party.

Ladění celého interiéru je ve světlých, přírodních odstínech s důrazem na celkovou lehkost a pohodlí obyvatel. Objekt je součástí speciální skupiny Old Palm Golf Club. Tyto nemovitosti mají své soukromé brány vedoucí přímo na golfový resort. Nachází se v blízkosti golfového hřiště Raymond Floyd.

Schwartzel koupil pozemek v Palm Beach o rozloze jednoho akru v roce 2012 za 1,1 milionu dolarů. V roce 2013 se zde začal stavět rodinný dům, který byl dokončen během dvou let. K domu patří také klimatizovaná lodžie s posezením, plným barem a letní kuchyní, jež propojuje vnitřní a vnější prostor. Z lodžie lze přejít přímo na terasu, kde se nachází zabudovaný bazén s příjemným prostranstvím pro lehátka a zahradní posezení. V domě nechybí ani tělocvična s cvičícími stroji a tréninkovým golfovým kobercem, vinotéka s řízenou teplotou a k domu přináleží také garáže pro šest vozů.

Schwartzel, který se narodil v Johannesburgu, se stal profesionálním hráčem golfu v roce 2002 a v roce 2011 vyhrál turnaj Masters. Během své kariéry na PGA Tour nashromáždil odhadem 19,5 milionu dolarů.