Proč stále dokupovat nové interiérové kusy, když kolem nás je hodně nábytku, který se už nepoužívá. Možná ho máte na půdě chalupy. A pokud ne, třeba vám ho věnuje sousedka nebo kolegyně, která by ho jinak vyhodila, nebo ho dostanete za hubičku, respektive za odvoz. Až budete mít starý kousek po ruce a také volno, pusťte se do výroby. Jak na to, ví šikovné ruce Mária Konečného.

Co budete potřebovat: starou skříňku, nepoužívané povlečení na peřinu, ubrus nebo závěs, suchý zip, dva výklopné díly, nábytkovou úchytku, rychleschnoucí barvu v požadovaném odstínu (asi 0,9 litru), hřebíky, lepidlo na dřevo, brusný papír (horkovzdušnou pistoli, odstraňovač nátěrů, špachtli), pilku, štětec, kleště, šroubovák, vrtačku



Jdeme na to
1. Nejprve si udělejte plánek, načrtněte si nový tvar i s přesnými rozměry.
2. Rozeberte starou skříňku na jednotlivé desky, vyjměte všechny šrouby a hřebíky, jednotlivé díly zkraťte podle plánku.
3. Odstraňte původní nátěry. Můžete použít opalování, odstraňovač nátěrů a brusný papír. V případě hrubých vrstev laku práci urychlí horkovzdušná pistole a špachtle.
4. Potom jednotlivé díly vybruste a natřete barvou.
5. Připravte si díly na vnitřní koš, slepte je a pro jistotu spojte i hřebíky. Po uschnutí lepidla namontujte výklopný mechanismus.
6. Smontujte korpus, na obě vnitřní stěny do dolní části umístěte protikus výklopného mechanismu na dvířka.
7. Vložte vnitřní koš, namontujte na něj dvířka a na dvířka úchytku.
8. Nakonec připravte pytel na prádlo, ušijte ho podle rozměrů vnitřního koše. Na horní okraj pytle přišijte samostatné díly, které překlopte přes vrchní díl koše a přichyťte je samolepicím suchým zipem. Díky suchému zipu bude pytel držet na místě a zároveň ho snadno vyjmete.

Zdroj: Klastorna.cz