Kolik bytů jste obešla, než se vám nějaký zalíbil?

Asi čtyři, ale jako podmínku jsem si dala, že musí mít terasu. Jelikož jsem kytičkářka a bylinkářka, tak jsem chtěla alespoň malý balkon. Také jsem si předem vybrala lokalitu, v níž jsem hledala. Čtvrtý byt mě nadchnul. Měl francouzské okno a architektonicky byl velmi dobře řešený. Byt je z roku 1920 a je vidět, že si s ním dali práci. Mám radost z výklopných oken, kterými větrám v ložnici a v kuchyni celé léto, protože do nich neprší. Líbí se mi kování se zámky na dveřích, červená sklíčka ve dveřích do koupelny a na záchod nebo původní krásné parkety. Do bytu jsem se zamilovala, a tak jsem byla ráda, když jsem ho dostala.

Takže ho asi už nevyměníte?

Zrovna teď mám takové zaječí úmysly, protože bych chtěla ještě větší terasu. Dosavadní je opravdu velmi malá. Dva metry na dva metry. Kdyby byla jednou tak velká, tak bych byla spokojená.

Byla zapotřebí nějaká rekonstrukce, než jste se mohla nastěhovat?

Pracovnu jsem si rozdělila sádrokartonem ještě na šatnu, což je velmi praktické. Mám v ní vše, šaty i kostýmy. Také jsem musela zrekonstruovat koupelnu, koupit vanu a vyměnit dlažbu. Jen v kuchyni jsem nechala původní, přestože je někde prasklá, ale je krásná a přechází na terasu. Nechala jsem si i staré litinové radiátory, přestože mi je chtěli nechat vyměnit. Moderní by se sem vůbec nehodily. Jen jsem je nechala natřít. Také jsem vyndala dveře z chodby do kuchyně, protože zabíraly hodně prostoru, a ve stejném stylu nechala udělat zašupovací. Nikdo teď nepozná, že nejsou původní.

Našlo by se něco, s čím nejste spokojená?

Bydlím tady už deset let a stále nám slibují, že zvelebí vnitroblok. Zástupci Prahy 7 nám nosí plánky, jestli chceme lavičky, fontánku, kytičky, ale nic se neděje. Zdá se mi, že za architekty jen vyhazují peníze. Jen před dvěma lety sem přijela zahrádkářská firma a v mrazu zasadila keře, které se pochopitelně z 80 % neujaly. Na radnici pravděpodobně zaměstnávají opravdu „velmi schopné“ lidi.

Co ve vašem bytě nejvíce obdivuje návštěva?

Jednoznačně kytky. Mám jich kolem šedesáti. Jelikož jdu ale na operaci kolene, tak jsem jich několik rozdala, aby jich neměl můj kamarád Rudolf Kubík tolik na zalévání, až budu v nemocnici. Měla jsem také velkou monsteru, která rostla jako blázen, tak jsem ji darovala do botanické zahrady. Musím se tam někdy na ni zajít podívat. Moji fanoušci vědí, že mám ráda kytky, tak mi je nosí. Například z poslední charitativní akce jsem si přivezla řízky zakořeněných ibišků. Měla jsem obrovskou radost.

DALŠÍ ROZHOVORY S CELEBRITAMI NAJDETE ZDE:

Mezi kytkami se asi najde i hodně bylinek…

Jsem baba bylinářka. Bylinkám věřím, ale všechny si je nepěstuji. Mám například šalvěj, která je dobrá nejen na hlasivky a průdušky, ale pro celé tělo. Dále pak pěstuji bylinky do pokrmů, jako je petržel, rozmarýn, máta a bazalka. Teď už bohužel začala zima, takže zase až na jaře.

Nedávno jste se objevila ve VIP Prostřeno! a připravovala španělskou kuchyni. Co ještě ráda vaříte?

Jsem kuchařka na baterky. Baví mě to, jen když mají přijít přátelé. To jsem schopná navařit spoustu jídla. Pro mě samotnou už mě to tolik nebaví. Nejsem ten typ, který hledá recepty v kuchařce nebo na internetu, spíš musím jídlo někde vyzkoušet, a když mi chutná, tak si řeknu o recept. Také mě baví v létě na terase grilovat na lávovém kameni nebo na raclette. Griluji všechno – zeleninu, maso, ovoce. Miluji zelené saláty, špenátové listy, rukolu, zakapané olivovým olejem a balsamicem. Jsem gurmet. Mám ráda dobré jídlo, obzvláště je-li krásně naservírované. Mám pocit, že mě májí rádi, když si na jídle dají záležet. Stejně tak i já si dávám záležet, když ho připravuji pro své přátele.

Vizitka:

  • Narodila se ve znamení Lva, 15. srpna 1957 ve Strakonicích.
  • Má dva bratry a jednu sestru. Vztah k muzice zdědila po rodičích. Tatínek dirigoval divadelní orchestr, hrál na různé hudební nástroje a maminka krásně zpívala a v mládí hrála ochotnické divadlo.
  • Po gymnáziu se nedostala na DAMU, a tak vystudovala sociálně právní nástavbu.
  • Těsně před maturitou začala zpívat ve své první kapele, jazzrockové skupině Rotor.
  • Vidět ji můžete v muzikálu na ledě Popelka, dále hraje v Hudebním divadle Karlín v představení Vražda za oponou a v roce 2013 by měla začít zkoušet muzikál Královna Antoinetta.
  • Je patronkou OS Sluneční paprsek. Podporuje děti po onkologické léčbě a pravidelně navštěvuje děti v dětských domovech.
  • Tradičně 1. května pořádá od 19 hodin májový „líbací“ koncert v Divadle Hybernia. Návštěvníci se mohou líbat pod rozkvetlou třešní.
  • Zahrála si ve filmu Andělská tvář, Doktor od jezera hrochů, v seriálu Ošklivka Katka, v novém pokračování seriálu Sanitka a účinkuje v show Zdeňka Izera Buřtcajk v televizi Pětka.
  • Miluje masáže, chodí na fyzioterapie a doma jezdí na rotopedu.

Foto: archiv Hanky Křížkové a FTV Prima