Pro populární herečku a dlouholetou tvář seriálu CSI Las Vegas Marg Helgenberger je tento rok ve znamení stěhování. Začátkem tohoto roku prodala televizní a filmová hvězda a v současné době také spoluúčinkující v dramatu z právnického prostředí „All Rise“ své sídlo v Brentwoodu, a to bez pomoci realitních agentur. Částka, kterou získala, se pohybuje v hodnotě 8 milionů dolarů. Nyní za 4,5 milionu dolarů zakoupila jinou nemovitost, opět poblíž Brentwoodu v L. A.

Sídlo bylo navrženo na počátku 60. let minulého století architektkou Edlou Muirovou, mezi jejíž klienty v Tinseltownu patřily rovněž například Shirley Temple a Barbara Stanwyck. Dům je zasazen do zalesněného svahu v hornatější oblasti Brentwoodu a má přibližně 220 metrů čtverečních. Z přední strany stojí na sloupech.

Nízko vysunutá fasáda obložená dřevěnými palubkami umožňuje bezpečný bezbariérový vstup do hlavního poschodí. Při vstupu se nám otevírá dostatek obytných prostor s výhledem na muzeum Getty, jež leží nedaleko. Kombinace obývacího pokoje, jídelny a kuchyně je celá vyrobena na zakázku a všechny místnosti mají velká okna od podlahy ke stropu, jež poskytují ničím nerušený výhled na kaňon a panorama města Brentwood.

Jedna z ložnic s vlastní koupelnou je elegantně ukryta hned za kuchyní a má stejný výhled jako hlavní místnosti. Ve stejném patře se nachází i pracovna, jež se rozkládá ve zvláštním bloku, který je k hlavnímu domu připojen chodbou. Zvláštností zde je, že chodba obepíná volně zde rostoucí strom, který se stal jakousi nedílnou součástí celé stavby a nabízí svůj chladivý stín.

Hlavní ložnice se nachází o patro níže stejně jako další dvě ložnice. Jsou přístupné po schodišti, malovaném odvážně oranžovou barvou s jedinečnými skleněnými schody, jež odhalují drsný terén pod nohama. I spodní patro je vybaveno velkými okny, jež poskytují panoramatický výhled a vedou na krytou terasu, na které se nachází bazének s vířivkou.

Vzhledem k tomu, že první dům herečky byl prodán bez realitních kanceláří, není o něm mnoho informací. Víme jen, že ležel v blízkosti Brentwood Country Clubu v prominentní čtvrti. Nádherná středomořská vila z 20. let minulého století byla obklopena pěstěnými zahradami, vzrostlými stromy a v zahradě měla velký bazén. Celé sídlo bylo obehnáno vysokým živým plotem.

Podle dostupných informací měl rozlohu 460 metrů čtverečních, tedy dvojnásobek současného stavení, pět ložnic a pět koupelen. Herečka jej zakoupila v roce 2007, a to za 4,6 milionu dolarů. Důvod, proč Marg Helgenberger vyměnila toto velké sídlo za menší, úplně jinak vybavené a orientované, je zatím tajemstvím.