Práci si organizujete podle sebe

Jedním z velkých benefitů práce z domova je bezpochyby možnost zorganizovat si práci podle svých potřeb. Váš pracovní den nemusí začít ve chvíli, kdy dorazíte do kanceláře. Na první úkoly se totiž můžete vrhnout klidně deset minut po probuzení. Stejně tak se nemusíte fixovat na konec pracovní doby, pokud vám to vaše zaměstnání umožňuje. Zkrátka a dobře, ve chvíli, kdy budete mít svou práci hotovou, můžete zaklapnout notebook a vydat se vstříc svým volnočasovým aktivitám.

Uděláte víc práce

Mnoho lidí tvrdí, že na home officu udělají daleko více práce než v kanceláři. Proč? V prvé řadě odpadá vybavování se s kolegy. Najednou se nezaseknete na půl hodiny u kávovaru jenom proto, aby vám kamarád z vedlejšího oddělení povyprávěl, jak se měl na dovolené.

Společenský život v kanceláři je velkým benefitem hned několika firem. Firemní kultura je jedním ze stěžejních faktorů, proč lidé jsou (či naopak nejsou) v zaměstnání spokojeni. Na druhou stranu může být pracovní kolektiv i zdrojem rušivých elementů, které mohou nabourávat vaši koncentraci na práci.

Máte čas na prokrastinaci

Velkou nevýhodou práce z domova bývá prokrastinace. Najdou se totiž i tací, pro které je domácí prostředí spíše na škodu. Místo zodpovědného plnění úkolů se vrhají na přeplněné koše s prádlem, hledají recepty na svíčkovou, uklízejí nebo hodiny sledují dění v televizi či na sociálních sítích. Nemluvě o dětech či domácích mazlíčcích, kteří rovněž dokážou člověka odtrhnout od práce. Proto pokud máte na výběr a víte, že práce z domova vám přináší těžkosti, zavítejte raději do kanceláře.