V zahradnickém světě se neustále objevují nové trendy, tipy a triky. Některé z nich mohou být na první pohled dost bizarní. Mezi takové určitě patří i náš tip na alobal. Jak může kus stříbrného materiálu pomoct hortenziím? A nezůstaneme jen u rostlin – podíváme se i na další nečekané využití alobalu v domácnosti!

K čemu se hortenziím hodí kousek alobalu?

Je to jednoduché. Hortenzie milují kyselou půdu a alobal zvyšuje její kyselost. Stačí zabalit malý kousek alobalu kolem kořenů rostliny. Ale pozor, aby se nedotkl listů nebo květů. Tento trik funguje nejlépe, pokud ho použijete při výsadbě. Zároveň nezapomínejte, že hortenzie potřebují i správnou péči, zálivku a pravidelné hnojení.

Čím hnojit hortenzie, aby byly modré?

Chcete-li, aby vaše hortenzie byly nádherně modré, klíčem je zase kyselost půdy. Hortenzie se totiž mění na modro, když rostou v kyselé půdě s pH hodnotou 5,5 nebo nižší. A jak dosáhnout takového pH? Sáhněte po síranu hliníku. Použijte ho podle návodu na balení a vaše hortenzie budou modré jako oceán!

Čím hnojit hortenzie v květináči?

U hortenzií https://newswire.caes.uga.edu/story/4346/changing-bloom-color.html v květináči doporučujeme používat speciální hnojivo pro hortenzie. Toto hnojivo obsahuje všechny potřebné živiny pro optimální růst a kvetení. Pamatujte ale, že přehnojení může být stejně škodlivé jako nedostatek hnojiva. Proto vždy dodržujte doporučené dávkování.

Jak ještě alobal využít?

Nezůstáváme jen u zahradnictví. Alobal může být skvělou vychytávkou i v jiných oblastech. Může posloužit jako improvizovaný brousek na nože, ušetří vám práci při čištění grilu, a dokonce může prodloužit životnost vašich banánů. Takže až příště uvidíte kus alobalu, nevyhazujte ho.

Zdroj: newswire.caes.uga.edu, gardentabs.com