Vzhledem k tomu, že jsou hortenzie kyselomilné rostliny, potřebují, aby se o ně pečovalo individuálně zvolenými výrobky.

Hortenzie je rod rostlin patřící do čeledi hortenziovitých (Hydrangeaceae) a zahrnuje více než 70 různých druhů. Díky nově vyšlechtěným druhům se v posledních letech tyto nádherné rostliny těší opět velké oblibě. Nejlépe se jim daří na světlých a mírně zastíněných polohách. Půda by měla být dostatečné vlhká, avšak ne příliš promočená. Pro zkušeného zahradníka určitě není žádným tajemstvím, že celkové prospívání hortenzií a vybarvení jejich květů je úzce spjato s hodnotou pH půdy a množstvím minerálů v ní obsažených.

K pěstování hortenzií doporučujeme použít speciální COMPO SANA substrát pro rododendrony a hortenzie, který je optimálně přizpůsoben specifickým požadavkům těchto kvetoucích dřevin. Tento substrát má upravenou hodnotu pH ideálně pro všechny kyselomilné rostliny a obsahuje vysoký podíl humusu, díky kterému je schopen zadržovat vodu. Obsahuje základní hnojivo a zaručuje dostatečné zásobování rostlin živinami po dobu až 6 týdnů. Substrát je obohacen o aktivátor kořenů AGROSIL, jež poskytuje optimální základ pro zdravý a silný růst rostlin a podporuje tvorbu květů. Pokud starší rostliny v průběhu roku méně kvetou nebo působí unaveně, stačí tento speciální humózní substrát zapracovat do vrchní vrstvy půdy a zlepšení se záhy dostaví.

Nádherné květy díky hnojení

Aby mohly hortenzie rozehrát svou hru květů naplno, je naprostou nezbytností jejich pravidelné zásobování živinami. COMPO hnojivo pro hortenzie nabízí vyváženou směs živin obohacenou o železné minerály. Díky svému složení se účinek hnojiva dostaví okamžitě po aplikaci a projeví se hlavně v intenzivním vybarvení listů a bohaté tvorbě květů. Pozitivním vedlejším účinkem je stimulace růstu kořenů a posílení odolnosti rostlin. Toto hnojivo lze úspěšně použít nejen pro hortenzie, ale také pro kamélie, azalky a i další kyselomilné rostliny.

Více informací najdete na https://www.compo.com/cz/cz/start