Technologie POROTHERM DRYFIX.SYSTEM, kdy se místo malty používá speciální pěna, je určena pro zdění z broušených cihel POROTHERM CB DF. Speciální PUR-pěnu, která je pro výstavbu nutná, stavebníci dostanou při nákupu cihel v odpovídajícím množství zdarma. Její jedna dóza stačí na 5 metrů čtverečních zdiva, u tenkých příček asi na 10 metrů čtverečních zdiva.

Zdění i v mrazu

Výstavba je jednoduchá, takže se jí nemusí bát ani ti, kdo se rozhodnou si svoje bydlení postavit sami. Zednickou lžíci zde nahradila dóza se speciální aplikační pistolí, místo malty se používá PUR-pěna.

Díky použité technologii zůstává zdivo neustále suché. Zdít je proto možné i v zimě v mrazu, a to až do teploty -5 °C. V současnosti se přitom jedná o vůbec nejrychlejší metodu stavění z pálených cihel.

Rychle a jednoduše

Speciální pěna se na cihly nanáší aplikační pistolí. Před samotným zděním stačí dózu pouze dobře protřepat a našroubovat pistoli. Pak je již možné okamžitě začít zdít. Pěna se na cihly nanáší ve dvou pruzích, na tenké příčky pouze v pruhu jednom. Do nanesené pěny se cihla musí usadit nejpozději do 3 minut.

Už podle prvních zkušeností stavebníků je zdění technologií POROTHERM DRYFIX.SYSTEM oproti běžné výstavbě mnohem rychlejší a přesnější. Hrubou stavbu běžného rodinného domku lze na již hotové základové desce postavit i dříve než za týden.

O jedinečnosti této metody svědčí i ocenění získané v září 2008 na mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH. Technologie POROTHERM DRYFIX.SYSTEM zde od odborníků obdržela nejvyšší cenu GRAND PRIX FOR ARCH 2008. Jediným českým držitelem licence s oprávněním k distribuci a používání této technologie je společnost Wienerberger cihlářský průmysl.

Více informací získáte na www.porotherm.cz.