Suroviny:

1300 g živého humra

30 g másla 5 cl calvadosu 4 lžíce oleje 3 rajčata 2 dl cidru 1 žloutek 1/2 stroužku česneku 1/2 lžičky šafránu šalotka pepř sůl

Návod:

Uvařeného humra rozdělíme, otevřeme, vyjmeme maso a nakrájíme je na kousky, které osolíme a opepříme. V kastrolu rozehřejeme olej a kousky humra prudce opečeme. Pak přidáme oloupaná, jader zbavená a rozmačkaná rajčata. Necháme přejít varem, polijeme calvadosem, oflambujeme, zalijeme cidrem, přidáme šafrán a pod pokličkou dusíme 25 minut. V jiném kastrolu na másle zpěníme nasekanou šalotku, přidáme vnitřnosti humra, nasekaný česnek a pod pokličkou necháme pustit šťávu asi 5 minut. Pak omáčku prolisujeme, zahustíme rozkvedlaným žloutkem, přidáme šťávu z dušení humra. Podáváme velmi horké.