Hyacinty můžete pěstovat volně na zahradě, v květináči nebo truhlíku na balkoně, terase, či okenních parapetech. Dorůstají do výšky cca 20-30 cm. Z jejich květů se můžete na jaře těšit cca od půlky dubna do konce května. Vysadit můžete jednotlivé barevné druhy, či směs hyacintů.

Jak hyacinty pěstovat?

Aby se hyacintům na zahradě či v květináči pěkně dařilo, je dobré vybrat slunnější stanoviště s lehčí propustnou půdou a vyzrálým kompostem. Cibulky hyacintů vysaďte do hloubky cca 15-20 cm ve vzdálenosti cca 10-15 cm od sebe. Hyacinty vysaďte na podzim. Ideální doba pro výsadbu je od konce září do konce října. Proti chladu a mrazu v zimním období cibule chraňte chvojím, přikrývkou ze suchého listí, slámy či rašeliny. Na jaře přikrývku odstraňte, aby mohly cibulky začít pěkně růst.

Kvalitní cibule hyacintů si můžete objednat v klidu z domova v e-shopu společnosti BAKKER.COM. Společnost BAKKER.COM je největší zásilkový obchod pro zahrádkáře a zahradnictví v Evropě. Sídlí v nejúrodnější části Nizozemska, jež je proslulá především svými cibulovinami. Dodává svým zákazníkům ty nejkvalitnější výpěstky nizozemských farmářů.