Suroviny:
400 g pokrájených konzervovaných rajčat
1,5 dl kokosového mléka
3 lžíce rostlinného oleje
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mleté kurkumy
1/2 lžičky garam masaly
1-2 lžíce nasekané čerstvé natě koriandru nebo petrželky
4 plátky tresky, silné asi 2,5 cm
2 oloupané a rozetřené stroužky česneku
1 červená paprika, zbavená semínek a jemně pokrájená
1 oloupaná cibule
sůl a jemně umletý čerstvý pepř
Návod:
V pánvi rozehřejte olej, přidejte rybí plátky, sůl a pepř a osmažte je po obou stranách do hněda (ale neměly by být úplně hotové). Vyjměte je z pánve a dejte stranou. Přidejte cibuli, česnek, červenou papriku a koření a na mírném plameni smažte 2 minuty za častého míchání. Přidejte rajčata, přiveďte vše k varu, pak stáhněte plamen a 5 minut povařte. Přidejte do pánve rybí plátky a na mírném plameni je poduste 8 minut, nebo dokud nejsou hotové i uvnitř. Vyjměte je z pánve, dejte na servírovací mísu a udržujte v teple. Do pánve přidejte kokosové mléko a koriandr nebo petrželku a vše mírně prohřejte. Naběračkou přelijte omáčkou rybí plátky a ihned podávejte.