Malé dřevěné infrasauny

Doby, kdy bylo možné zakoupit pouze velkou dřevěnou saunu v jednom celku, anebo jste si ji museli vyrobit, jsou již naštěstí dávno pryč. Moderní komplety jsou určené klidně i pro jednu jedinou osobu. Montáž takovýchto saun není nijak náročná, většinou se ukotvují prostřednictvím kufrových spon, čepu a standardních šroubů. Elektroinstalaci již vyřešil přímo výrobce, vy s ní nebudete mít starosti. Připojit kabel do zásuvky je to nejmenší. Vše bývá v návodu označeno.

Vysoká spotřeba je pouze mýtus

Hodně často se v souvislosti s domácími infrasaunami hovoří o vysoké spotřebě elektřiny. Není to pravda, jak klasická malá, tak i třeba infrasauna pro dvě osoby je značně úsporná, a to díky nižší provozní teplotě. Infračervené záření navíc pronikne hluboko do kůže, takže není nutné opakovat samotné cykly několikrát za sebou, jak je tomu u standardního saunování. K efektivnímu využití potenciálu sauny dochází při nastavení teploty na cca 66 °C.

Zdraví máte jen jedno…

Pravidelné využívání infrasaun má bezesporu pozitivní vliv na zdraví člověka. Jednak se zvýší prokrvení a jednak dojde k uvolnění ztuhlých kloubů či svalů. Klasické i rohové infrasauny navíc vypadají moc hezky. Kombinace dřeva a skleněných dveří přímo vyzývá ke vstupu do interiéru infrasauny. Podívat se na jednotlivé modely můžete u společnosti Marimex. K dispozici je jich v její nabídce hned několik.