Hlavní výhody

Energeticky úsporná konstrukce
Okna do plochých střech FAKRO díky vhodné konstrukci zaručují velmi dobré termoizolační parametry. Okna jsou dostupná s dvojskly, trojskly nebo čtyřskly, a okna typu C jsou navíc vybavena kopulí.

Bezpečnost
Okna do plochých střech Secure jsou speciální verzí oken zvyšujících provozní bezpečnost a ochranu budovy proti vloupání. Tento typ oken splňuje evropskou 2. bezpečnostní třídu RC 2 dle EN 1627.

Velké množství přirozeného světla
Díky speciálně navrženým tvarům profilů křídel a rámů se okna do plochých střech charakterizují až o 16 % větší plochou prosklení v porovnání s konkurenčními řešeními.

Montáž v zelených střechách
Okno může být osazeno na přídavném, 15 cm vysokém montážním rámu XRD, který umožňuje zvednout okno a namontovat ho např. v zatravněné zelené střeše. V případě okna DXW se zvýšenou nosností a sklem s protiskluzovým povrchem umožňuje jeho speciální konstrukce také bezpečnou chůzi po okně.

Konstrukce

Rám okna do plochých střech je vyroben z vícekomorových PVC profilů. Vnitřní povrch rámu je bílý (RAL 9010). Materiál, ze kterého jsou vyrobeny profily, je odolný vůči působení kyselin, charakterizuje se malou nasákavostí vlhkosti, proto lze okna použít v každé místnosti.

Vnitřek profilů je vyplněn termoizolačním materiálem (polystyrénem), což navíc zlepšuje parametry výrobku. Dodatečné přítlačné profily rámu usnadňují spojení světlíku se střešní krytinou.

V oknech s elektrickým ovládáním je pohon umístěn v křídle, což omezuje nepříznivé vlivy atmosférických podmínek (déšť, sníh) a má pozitivní vliv na životnost pohonu a ovládacích prvků, a zvyšuje jeho bezporuchovost.

Elektricky ovládaná okna jsou navíc vybavena dešťovým senzorem – automaticky aktivuje funkci zavírání otevřeného křídla během výskytu srážek.