Pokud vám pojem „boho“ něco připomíná, budou to pravděpodobně bohémové. To byla společenská vrstva v 19. století – šlo především o spisovatele, malíře, básníky a další umělce. Tito lidé měli velkou touhu vyjádřit své pravé já, nechtěli se podřizovat autoritám. A podobně funguje i tento velmi oblíbený interiérový styl.

Jak vypadá boho bydlení?

Pokud vás zajímá, jaká pravidla s sebou boho styl přináší, potěšíme vás – žádná. Milovníci tohoto stylu jsou většinou nekonvenční, kreativní a nevyznávají striktní řád. Tito lidé umějí zkombinovat zdánlivě neslučitelné kombinace. Ať už jde o barvy, vzory, ale i materiály, boho styl je velmi všestranný.

Boho styl hraje barvami

Pokud jste příznivci minimalismu, není boho styl tím pravým pro vás. Boho styl je výstřední, okázalý, do popředí se mohou dostat pestré barvy a výrazné vzory. I zde je však dobré držet se pár doporučení. Vhodné je zvolit si jako základ neutrální barvu v zemitých tónech, tu pak můžete doplnit výraznějším kobercem, květináči, přehozy, polštáři nebo dekoracemi.

Vhodné jsou i pastelové odstíny, pokud nejsou výrazné barvy nic pro vás. Hezky mohou vypadat koberce v tlumených odstínech béžové nebo šedé barvy. Tento podklad můžete doplnit o výraznější vzory na polštářcích a váš interiér bude najednou mnohem zajímavější.

Materiály dle vaší fantazie

V boho stylu hrají prim přírodní materiály – proto se zaměřte na dřevo, ratan, bambus. Nic nezkazíte ani použitím kůže, kamene. Hodně věcí můžete pořídit v bazarech, na vintage trzích či na internetu. Bohémům nevadí ani věci, na nichž lze poznat, že už mají něco za sebou. Pokud vás zajímá, jak může boho interiér vypadat, podívejte se na inspiraci do naší galerie.

Zdroj: ireceptar.cz