Je pro vás důležitý materiál, vybíráte podle měkkosti a poddajnosti, hřejivosti, rozměrů, způsobu prošití, hmotnosti nebo designu? Někdo má raději přikrývku sám pro sebe, hřejivou a objemnou, jiný zase upřednostní francouzskou variantu pro dva, lehkou a nadýchanou.

V českých domácnostech je velmi oblíbené tzv. duté vlákno, hlavně díky zvyšující se poptávce po hypoalergenních materiálech. Duté vlákno velmi účinně izoluje teplo a dobře snáší časté praní. Může mít mnoho podob a různých zpracování, v obchodě můžete kromě běžných přikrývek narazit také na velmi luxusní formu dutého vlákna, které jen těžko rozpoznáte od prachového peří.

Kvalitu prošití prověří čas

Při výběru se zaměřte také na kvalitu prošití. Dobře se podívejte na švy a rozložení výplně v jednotlivých dílech přikrývky. Po letech užívání a praní oceníte, že náplň díky pevnému prošití stále drží tvar a je rovnoměrně rozmístěna v celé ploše přikrývky. I polštáře mohou být různě zpracovány, stejně jako přikrývky. Vždy vybírejte podle individuálních potřeb, ne každému vyhovuje měkký a poddajný polštář – nemalá část spáčů upřednostňuje spíše pevnější provedení. Velmi výhodnou investicí je kvalitně ušitý polštář, u kterého se díky snímatelnému potahu dá náplň přidat nebo odebrat, případně po letech zcela vyměnit.

Pro náročné

Díky exkluzivní kolekci polštářů a přikrývek Cashmere objevíte nový rozměr pohodlí! Jemná kašmírová vlna je přirozeně hypoalergenní, prodyšná, hřejivá a navíc skvěle odvádí vlhkost. Přikrývky jsou vhodné pro celoroční použití. Kašmírová vlna, která vyniká svojí hebkostí a řadí se k nejluxusnějším přírodním materiálům, se získává v jarním období ručním vyčesáváním srsti kašmírských koz. Následuje pečlivý výběr té nejkvalitnější a nejjemnější vlny. Kašmírské kozy žijící na vysokohorských planinách jsou velice odolné a stejnou vlastností se pyšní i samotný kašmír. Při správném používání si výrobky z kašmíru budete užívat dlouhá léta. „Povrch polštářů a přikrývek je z kvalitní 100% bavlny, prošívaný povlak v odstínu přírodní bílé je snímatelný se zipovým uzávěrem. Okraje lemuje precizní zlatá bordura, látku zdobí jemný bílý vzor kašmírských koz. Náplň tvoří z 50 % kašmír a z 50 % vlna,“ popisuje luxusní novinku Alena Samková, ředitelka společnosti Matějovský, tradičního českého výrobce ložního povlečení a bytového textilu.

Luxus ve spojení s přírodou

Pevné, hladké, medově zlatavé a jemné - takové je vlákno vyrobené ze sóji. Díky skvěle vyváženým vlastnostem této mimořádné rostliny se na jedinečný pocit pohodlí budete těšit večer co večer. Polštáře a přikrývky SOYA od Matějovského si vás získají precizním designem a především dokonalým komfortem. „Exkluzivní kolekce Soya je vhodná pro celoroční použití,“ přibližuje produkt Alena Samková. Polštáře a přikrývky chrání povlak z kvalitní 100% bavlny. Vnější prošívaný povlak v krémovém odstínu s jemným geometrickým vzorem, který vyniká na 100% bavlněné žakárové látce, je snímatelný a se zipovým uzávěrem. Okraje lemuje precizní zlatá bordura. Náplň tvoří z 50 % sójové vlákno a z 50 % jemné polyesterové vlákno. „Tento ideální poměr výběrových materiálů zajišťuje vysokou hřejivost sójového vlákna a přímo královský spánek,“ vysvětluje Samková.

V jakém typu lůžkovin se nejlépe spí vám?