Na své stěny si nemusíte vystavovat jen fotografie své rodiny, můžete zapojit trochu fantazie a vymyslet něco netradičního, zajímavého a pestrého. Můžete si vystavit nejrůznější fotografické umění – portréty, akty, zátiší, ale klidně i fotky z turistiky, výletů a sportů.

Jak fotografie pověsit?

Ptáte se, jak fotky na stěnách rozmístit? Jednou z možností je pověsit je v jedné linii, v rámech o stejné velikosti, stejném formátu a rozvržení. Pokud vás však tato „klasika“ neláká, můžete se pustit do něčeho kreativnějšího.

Velmi zajímavých dekorací můžete dosáhnout přesně naopak, když spojíte na první pohled nesourodé. Zkombinujte rámečky různé velikosti i orientace, seskupte je do zajímavých tvarů. Tato „nástěnka“ může zdobit nejen jednu stěnu, ale klidně i roh pokoje. Kromě fotek můžete na stěnu umístit i další dekorace, které vše oživí.

A co rámečky?

Zatímco dříve bývaly fotografie všechny zarámované, ideálně ve stejných rámečcích, dnes to nutné není. Na trhu můžete najít různé rámečky – některé jsou elegantní a jednoduché, jiné extravagantní a různě zdobené. Na stěny si však můžete pověsit také obrazy bez rámů – možností je digitální tisk fotografií na plátno.

Pokud se chcete vzdát rámečků úplně, můžete je pověsit například na provázky a kolíčky. Na ně pověsíte fotky rychle a snadno, navíc je můžete pravidelně střídat dle libosti. Na provázky můžete navíc pověsit i různé suvenýry z výletů, vstupenky a podobně. Místo běžné šňůry ale můžete použít i jiné materiály. Pokud milujete rybaření, může to být síť. Horolezci mohou obrázky pověsit na horolezecké lano. Možností je spousta.

Zdroj: ireceptar.cz