Rádi byste měli své bydlení ještě útulnější, než je teď? Pak zavřete oči a zasněte se – představte si nejen kouzelnou a romantickou Paříž, ale také vůni Azurového pobřeží. Vše si spojte s charakteristickými vilkami na francouzské Riviéře, pohodou Provensálska, nemluvě o špetce minimalismu. Výsledkem je bydlení plné přírodních barev, ale i materiálů, kde se budete cítit příjemně.

Elegantní, ale ne příliš

„Ne sais quoi“ – tedy volná nonšalance je důležitým prvkem interiéru, jenž se nám dnes stal inspirací. Design francouzského stylu nemůže být úplně dokonalý. A právě volná nonšalance je pojem, kterým lze tento styl charakterizovat.

Přírodní materiály jsou nadčasové

Přírodní barvy, ale i materiály jsou v posledních letech trendy. A není divu. Nejen že jsou nadčasové, ale navíc vypadají dokonale vždy a všude. Jedná se o způsob, jak můžete udělat z obyčejného bytu či domu místo přirozené, pohodové a bezstarostné. Místo, kde se budete cítit skvěle a kam se budete rádi vracet.

Dřevo je sázkou na jistotu

Kromě dřeva na podlaze je sázkou na jistotu kvalitní dřevěný nábytek. Elegantně může vypadat také renovace staršího nábytku. Ten seženete v různých bazarech, ale třeba i na půdě vaší babičky. Vše je vhodné doplnit o textilie – v podobě závěsů, prostírání, ubrusů, přehozů, ale i polštářků.

Přírodní tóny si skvěle rozumí s bílou barvou, která bude tvořit jakýsi kontrast, díky němuž nebude celý prostor působit nudně. Vyzkoušet můžete také prvky v černé barvě, případně i kov, pokud jej nebude mnoho. Co vy? Máte rádi přírodu ve svém bydlení?

Zdroj: Westwing