K tomu, abyste se ve svém interiéru cítili příjemně, nemusíte utrácet desetitisíce. Velkou roli v tom, jak dané bydlení působí, hrají zejména doplňky a dekorace. Zkuste si hrát s barvami, látkami, tapetami, drobnými doplňky, ale i s textiliemi a rostlinami. Tyto prvky udělají mnoho. A jak konkrétně můžete vnést jaro do svého domova?

Řezané květiny vnesou jaro k vám domů

Nejrychlejším způsobem, jak můžete oživit svůj domov, je občasný nákup řezaných květin. Ty si však můžete v případě, kdy bydlíte v domku se zahradou, pěstovat sami. O to větší radost vám budou dělat. O jarní náladu v interiéru se postarají tulipány, narcisy, hyacinty, pryskyřník a frézie.

Pastelové barvy jsou nutnost

Pastelové barvy jsou dalším trendem, který se hodí do každého jarního interiéru. Tyto něžné barvy osvěží váš domov, ale nebudou působit rušivě. Hezky vypadají jemné tóny růžové, modré, fialové, ale i zelené barvy.

Nebojte se textilií a drobných dekorací

Velkou roli v interiéru hrají také textilie ve všech svých podobách – přehozy, polštáře, deky, ale i závěsy a malé koberce. Množství textilií a jejich velikost je jen na vás. V průběhu jara oceníte motivy z říše květin, ale i hravé puntíky.

Nemusíte se bát ani kombinace různých materiálů, vzorů či barev. Díky tomu bude váš interiér odrážet vaši osobnost, nikoliv katalogy o bydlení. Nepodceňujte ani kouzlo drobných dekorací – ty můžete vystavit na police, do knihovny, ale i na stolku.

Zdroj: ireceptar.cz