Manšestr nyní prožívá svůj návrat a své uplatnění nachází také v interiérovém designu. Je to totiž pohodlná látka s typickým žebrováním, která vás dokáže zahřát ve studených, zimních dnech, a naopak zchladit během dlouhých letních večerů. Mezi jeho přednosti patří široká škála barev. Tento materiál najdete prakticky v jakémkoliv odstínu od pastelových a světlých variant až po tmavé a syté. Nejčastěji najdete tuto tkaninu na pohovkách, křeslech a dalších doplňcích, jako jsou například dekorativní polštáře.

Pokud jde o kombinování manšestru s ostatními prvky, rozhodně nešlápnete vedle, pokud ho zkombinujete s neutrálním, přírodním materiálem, jako je dřevo. Například manšestrová pohovka s dřevěnými komodami a konferenčními stolky interiér skvěle sjednotí. Kvůli jeho dominanci byste měli vsázet spíše na jednoduchý design ostatních prvků a decentní zakomponování doplňků.

Snadná údržba

Snadná údržba

Nečistoty a špínu z manšestru snadno odstraníte například vlhkým hadříkem nebo vypráním v pračce. Tuto vlastnost oceníte především u jídelních židlí, sedačky nebo doplňků v dětském pokoji.

Zdroj: Youtube

Jak využít manšestr v interiéru

Do jídelny si můžete pořídit jídelní židle s manšestrovými potahy. V kombinaci se dřevem či kovem nadělají opravdu parádu. Pokud navíc zvolíte dvě barvy potahu židlí, výsledný vzhled bude stát za to.

Nejčastěji se nyní setkáte s pohovkami s manšestrovým čalouněním. Jestliže se ale nechcete vrhnout hned do celé sedačky, můžete svůj interiér oživit pomocí menšího kousku nábytku s manšestrovým potahem. Například takové stylové odpočinkové křeslo, puf nebo sedací vak dodají vašemu obýváku nebo třeba pracovně opravdový styl.

Do ložnice se vám zase hodí manšestrová postel. Dodá místnosti příjemnou, hřejivou a klidnou atmosféru. Manšestrová postel se často nevidí, a proto máte vskutku originální kousek zajištěn.

Zdroj: westwing.cz, muzza.cz