Pokud patříte mezi snílky a vášnivé cestovatele, jejichž domov je plný suvenýrů z cest, pastelových barev a hledáte doma klid a pohodu, je pro vás boho styl tím pravým.

Boho styl lze popsat velmi jednoduše – mezi charakteristické prvky patří neutrální základ (podlaha, stěny), naopak doplňky mohou hrát různými barvami. Dost dobře se zde pracuje také s vintage doplňky, případně s tím, co si vyrobíte sami.

Chybět by neměly ani přírodní materiály, suvenýry z vašich cest, vzory či textilie. Ať už budete mít na pohovce deset polštářků, nebo se rozhodnete pro nákup nejrůznějších přehozů, jedno je jisté – nemáte šanci udělat chybu.

Mezi základní barvy se hodí neutrální a zemité tóny, kam patří béžová, olivová, khaki a hnědá. Cílem je vytvořit podklad, který doplníte o kontrastní doplňky. Ty můžou být jakékoliv – hořčicové, petrolejové, oranžové, zelené, ale i modré. Je to jen na vás.

Velmi dobře bude vypadat ratanový nábytek a kůže, ale také přírodní materiály – ať už u nábytku ve formě dřeva, nebo u textilií. Doporučujeme vám vyzkoušet tvorbu macramé, patchworku, ale i batikování.

Zdroj: ireceptar.cz, westwing