Pokud jste našli zalíbení v minimalismu nebo máte interiér laděn do skandinávského stylu, úplně postačí, když najdete nepříliš zdobnou vázu nebo obyčejnou sklenici a naaranžujete do ní větvičku se šípky zbavenou listí. Možná se to zdá být příliš prosté a jednoduché, ale právě v tom je ta krása.

O něco zdobnější variantu vytvoříme, pokud průhlednou vázu či sklenici naplníme mechem, kaštany a žaludy, nebo k šípkové větvičce přidáme podzimní kvetoucí rostliny - astry a chryzantémy, doplněné třeba lampionky mochyně.

d

Šípkový věnec můžeme vyrobit dvěma způsoby: buď ho spleteme z proutí, nebo koupíme korpus. S proutěným věncem bude méně práce, šípkové větvičky do něj jen vpleteme, rudé šípky na proutí krásně vyniknou. Korpus je třeba pokrýt celý. S pomocí tavné pistole ho polepíme šípky, jeřabinami či hložinkami, dobře bude působit i kombinace s kaštany nebo šiškami.

Šípky mají výhodu, že se dají navlékat na drátek jako korálky. Drátek pak můžete ohnout do tvaru srdce a ozdobit stuhou na zavěšení.

  • Tip: Aby podzimní dekorace vydržely co nejdéle pěkné, je lepší je umístit na chladnější místo, například do chodby, na zápraží či na balkon. Životnost naaranžovaných větviček ve váze prodloužíte navlhčeným mechem nebo zahradnickou pěnou.