Velkou roli při výběru povlečení hraje materiál

Pokud chcete, aby vaše ložnice vypadala na první pohled příjemně, měli byste začít již při výběru povlečení. Zde se nedívejte jen na design povlečení (inspiraci najdete na konci článku), ale zejména na materiál, z něhož bylo vyrobeno.

Nejčastější a stále nejoblíbenější je povlečení z bavlny – pokud je vyrobeno z kvalitní bavlny (klidně i organické), nemusíte mít strach z alergických reakcí. Bavlněné povlečení je prodyšné a savé, ale také příjemné na dotyk. Při výběru jakéhokoliv povlečení zkoumejte pevnost šitých spojů a konců, aby se povlečení nezačalo párat.

Z bavlny se vyrábí také další povlečení – oblíbené je krepové, které díky jeho přirozeně zvrásněnému povrchu nebudete muset žehlit. V zimě oceníte flanelové povlečení, které má hřejivé vlastnosti.

A co závěsy?

Mezi další textilie, které udělají ve vaší ložnici velkou parádu, patří závěsy a záclony. Ačkoliv i zde můžete sáhnout po bavlněné klasice, odolnější záclony budou ty s příměsí syntetiky. Pokud mají závěsy sloužit nejen jako designový prvek vaší ložnice, ale také k zatemnění prostoru, sáhněte po těžších a robustních variantách.

Co je trendy?

V současnosti se těší velké oblibě návrat k přírodě – ať už ve zvolených materiálech, nebo barvách. Ideální jsou tedy zemité tóny, přírodně pastelové barvy. Ženského ducha můžete do své ložnice vnést za pomoci kombinace přírodních tónů a pudrově růžové, o elegantnější styl se postarají výraznější barvy – zejména v podobě výmalby.

Zdroj: ireceptar.cz