Kde jsme se inspirovali?

Níže použité ukázky moderních realizací bydlení pocházejí z rukou českých profesionálů na návrhy domů, bytů a zahrad czech-designers.cz. Jedná se o českou společnost, která vám pomůže s plánováním nového bydlení od A do Z, tedy od architektonického návrhu přes projektovou dokumentaci a vizualizace interiérů až po samotnou výrobu nábytku na míru. Máte tak jistotu, že vše bude realizováno přesně podle vaší představy a v maximální kvalitě.

Dětský pokoj inspirovaný jurským obdobím

Jde o návrh podkrovního dětského pokoje pro dva sourozence. Pokoj byl navržen v úzké spolupráci s majiteli a zejména budoucími obyvateli tohoto pokoje. Právě jejich oblíbení dinosauři posloužili jako základní inspirace pro návrh konceptu celého pokoje. Hnědá a zelená barva navíc působí velmi uklidňujícím a příjemným dojmem, což je rovněž v souladu s lokalitou, kde se dům nachází. Pnoucí rostliny pomáhají vytvořit potřebné soukromí u pracovního stolu. Nejde přitom o zásadní stavební zásahy, za několik let může dojít k úpravě malby a snadné změně konceptu pokoje do stylu vyhovujícího starším dětem.

Jednopodlažní dům se zahradou

Velmi moderní dům, jehož návrh umožnila unikátní poloha pozemku. Důraz byl kladen na minimální bariéry mezi interiérem domu a zahradou. Použita jsou proto velká okna, dům plynule navazuje na terasu a travní plochy. Příjemné relaxační zázemí terasy dotváří také navržená pergola a krytý bazén.

Jde o bydlení pro čtyřčlennou moderní rodinu, kde byl důraz kladen i na ekologii a příznivé náklady na bydlení. Zatímco většina místností klade důraz na zmíněné vizuální propojení s exteriérem, u ložnic byl naopak kladen důraz na vytvoření soukromí. Každá místnost byla úzce konzultovaná s majiteli, a vyhovuje tak jejich přání.

Chata zasazená do horské krajiny

Unikátní pozemek v horách chtěli majitelé využít pro stavbu víkendové chaty. Náročná zde byla práce s terénem, cílem bylo současně nenarušovat zásadním způsobem ráz krajiny, použity jsou proto ve velké míře přírodní materiály – obkladový kámen a dřevo – a nerušivé barvy.

Chata má unikátní výhled na okolní kopce, velkou předností jsou proto prostorné terasy v obou patrech stavby.