Co člověk, to jiný vkus. Zkusíme tedy postupně představit několik druhů stylů, interiérů, nábytku i doplňků. Zkusíme vždy dát třeba nějaký konkrétní tip, který by vám mohl pomoct, pokud by se vám tenhle druh interiéru líbil.

Dnes vás zveme do New Yorku, konkrétně do Brooklynu, do míst, kterým se říká DUMBO (Down Under the Manhattan Bridge Overpass). Do bytu, který si můžete dokonce krátkodobě pronajmout od společnosti Onefinestay. Ta skupuje nemovitosti v Londýně a New Yorku, rekonstruuje je a nechává zařídit světovými designéry.

Lekce 1 – obývací pokoj

Náš byt má velkou výhodu v tom, že jde o prostor protínající dvě patra. Může si to dovolit. Jde o přestavbu starého průmyslového objektu, a to je zde znát z každého detailu. Z každé součásti, která je tu přiznaná. Přitom to není industrie, jakou můžeme znát z jiných bytů. Žádné pohledové cihly. Nic hrubého, násilnického a tvrdého. Tady jde o pohodlí v rytmu strojového času. Podívejte se například na obývací pokoj. Přiznané servisní otvory i výdechy klimatizace, šedá barva na stěnách lehce přechází do pohledového betonu chodby a luxusní světla nad kuchyní v šedé vrchní a bronzové spodní barvě – to je recept, jak přiznat historii místa, a přitom nezabřednout do průmyslové hrubosti, která se velmi rychle omrzí.


Konkrétní nápad:

Šedá je elegantní barva a ve správné kombinaci tónů lze s její pomocí vytvořit zajímavý a vkusný interiér. Na stěně s obrazem je použit tmavý odstín modré Dulux Sapphire Springs 1, který nejlépe vynikne v prostorách s dobrým přirozeným osvětlením. Kuchyňský kout pak působí harmonickým dojmem díky kombinaci šedé tón v tónu – Dulux Mineral Haze 1 a Mineral Haze 3.


***

Doplňky interiéru pak ještě jemně podtrhnou celek. Třeba koberec, který by ve výrazném vzoru zcela přebil cokoli, co by sem kdo dal. Drhnutá šedá barva koberce i modrobílý obraz na stěně velmi jemně dotvoří to, co barvy stěn začaly.

ZDE NAJDETE VŠECHNY FOTOGRAFIE BYTU:

byt v průmyslovém domě



Pokud se v takové změně zhlédnete, nepouštějte se do větších kombinací, než je zdrávo. Mějte na paměti, že jedna barva musí být stěžejní. Ať je to jakákoli. Můžete tónovat. Pak vezměte barvy zařízení – budou sedačky a stolek dřevěné, či kovové? Co takhle promítnout dřevo i do detailu kuchyně.

Lekce 2 – ložnice

Tohle je ukázka tak jednoduchého designu, až se chce člověku plakat. Vždyť je to tak jednoduché! Nic náročného. Přesně podle předchozího hesla – jedna barva je stěžejní. Zde bílá. Doplňky jsou originální bronzová světla, barevný obraz a ohromné zrcadlo jen tak ležérně opřené o stěnu.




Lekce 3 – ložnice dospívajícího chlapce

Třetí ukázka stejného tématu. Stěžejní barva, doplněná… Ano, tady je to výrazně jiné. Ale je to o tom, že barev není třeba se bát. V originálních skate dekoracích vypadá celý pokoj dostatečně „cool“, a přitom má šmrnc luxusu.

Foto: Onefinestay