Tenhle byt není úplně malý. Ale přesto bylo zapotřebí hledat místo, kam dát všechny věci. V obývacím pokoji a kuchyni jsou důležité prvky, jako je kuchyňská linka a pak obývací stěna. Architekta Tomáše Horalíka a jeho tým napadlo, že by mohli vše spojit do jednoho celku. „Veškeré vybavení obývacího pokoje jsme umístili do vestavěné stěny, která se táhne po celé šíři místnosti. Do ní jsou vloženy tři jednoduché niky – televizní, čtenářská a kuchyňská. Ta je přes roh ještě doplněna nikou nápojovou. Do zbylého prostoru je rozmístěn lehce přemístitelný sedací nábytek, který umožňuje velkou variabilitu využití místnosti,“ říká Tomáš Horalík.

Exkluzivně i hravě

Ložnice rodičů je navržena v exkluzivnějším duchu. Dominantním prvkem je stěna za postelí obložená tmavými dřevěnými kazetami s mosaznými spárami a atmosférickým podsvětlením.

To dětský pokoj pojali nejbarevněji z celého bytu. Patrové postele jsou v čele propleteny pružným lanem, které tak tvoří kreativní nástěnku pro dětské kresby a poznámky. Pod spodní postelí se ukrývá další výsuvné lůžko pro příležitostné přespání kamarádů nebo jednoho z rodičů.

Koupelna pak je navržena opět v elegantnějším provedení, s antracitovým obložením a dřevěnými detaily.