Při výběru vhodného dodavatele věnujte pozornost jeho dobré pověsti, odbornému zázemí, tradici, zkušenostem a především prokázané kvalitě.

Každá druhá střecha v Evropě je zateplena výrobky Isover.Společnost Saint-Gobain vznikla v roce 1665 v Paříži a původně se věnovala výrobě zrcadel. Během let prokázala cit pro technický vývoj, který jí umožnil uplatnit se na nových trzích a rozšířit výrobu do řady odvětví. Nás ale zajímá jedna z divizí této společnosti, konkrétně Isover, která se specializuje na izolační techniku. Isover působí na trhu již přes 70 let, během kterých se stal předním světovým výrobcem izolačních materiálů a patří bezesporu mezi nejzvučnější jména v oboru. Zaměřuje se především na technologii minerálních vláken a vat. Její česká pobočka Saint-Gobain Orsil je jedničkou na trhu s centrem v moderním výrobním komplexu v Častolovicích.

Nejen zateplení

Zájem o zateplování je značný – ceny energií rostou, a pokud váš dům zrovna nepatří do kategorie „nízkoenergetický“ či „pasivní“, dříve či později to pocítíte. Ale můžete se tomu vyhnout – nejdostupnějším řešením je kvalitní izolace. Zvolíte-li prvotřídní materiály a vhodné provedení, návratnost investice je skutečně rychlá, vynaložené náklady se vrátí během několika let. Když přičteme zajímavé státní dotace, spousta lidí se rozhodne „jít do toho“.

Ale izolace, to není jen prosté držení tepla v domě. Od opravdu dobré izolace chceme něco víc. „Zabednění“ domu nekvalitními materiály může vytvořit tepelnou pohodu, ale problémy na sebe nenechají dlouho čekat. Plesnivé stropy, hluk projíždějících automobilů, v létě nesnesitelné horko… Toho se ovšem při použití kvalitních izolací Isover nemusíte bát. Bydlíte poblíž frekventované silnice? Materiály pro stěny a Titulní strana publikace Multi-komfortní dům Isover.podlahy vytvoří účinnou protihlukovou bariéru. Tepelné izolace zajistí nejen teplo během zimních měsíců, ale i příjemný chládek v horkém létě. V sortimentu firmy Isover je i unikátní fólie Isover Vario, kterou lze regulovat propustnost vlhkosti. Vyhnete se plísním, zajistíte snadné vysychání zdiva i trámů – a přitom můžete uvažovat o zatravněné střeše, dřívějším postrachu pro vlhkost v domě. Samozřejmostí je i odolnost proti šíření ohně a absolutní zdravotní nezávadnost. Všechny produkty jsou vyrobeny z přírodních, ekologicky nezávadných surovin. Všechny tyto vlastnosti Isover spojuje, cílem je vytvořit tzv. „multi-komfortní dům“- ideální místo k odpočinku a relaxaci, klidné bydlení, které splňuje nejen nároky na spotřebu energie, ale zajistí obyvatelům tepelnou i zvukovou pohodu, účinné větrání a splní veškeré bezpečnostní nároky. To vše při dlouhé životnosti a tvarové stálosti dosažené pokročilou výrobní technologií.

Společnost Saint Gobain Orsil vydala již druhé aktualizované vydání publikace Multi-Komfortní dům ISOVER. Tuto publikaci je možné si ZDARMA objednat na info@isover.cz. Součástí je pomocný výpočetní nástroj Multi Comfort House Designer na CD, který vám pomůže při realizaci vašeho projektu pasivního multi-komfortního domu.

Kde si to můžu prohlédnout?

Pasivní důmO úrovni provedení se přesvědčují tisíce lidí na vlastní kůži – právě materiály Isover byly zvoleny při izolaci stropu Sazka areny (dnes O2 areny). Milovníci umění si mohou prohlédnout netradiční použití materiálů Isover na pražském Tančícím domě. Ani tato netypická stavba nepředstavuje pro tvárné a přizpůsobivé výrobky Isover problém. Pokud ani to nestačí, můžete se zeptat třeba svého souseda. Výrobky Isover zateplují každou druhou střechu v Evropě a každou pátou v Americe. To už je slušná řada spokojených zákazníků.

Ve zkratce: Saint Gobain se pyšní dlouhou tradicí i citem pro technický vývoj. Divize Isover je světovou jedničkou v zateplovací technice a minerálních vatách. Pokud chcete při zateplení domu vsadit na osvědčenou kvalitu, tady neuděláte chybu.

-Isover-Foto: www.isover.cz