Jablečný ocet v sobě skrývá kyselinu octovou, ale také vitaminy B1, B2 a B6. obsahuje kyselinu pantothenovou a biotin. Díky tomu přispívá k lepší kvalitě vlasů, pleti, nehtů. Také obsahuje vitamin C a minerály jako draslík, železo, fosfor a vápník.

3x denně 2 lžičky do sklenice s vodou. A pak?

Očekávat můžete snížení hladiny krevního cukru. To ocení obzvlášť diabetici. Navíc jablečný ocet potlačuje chuť k jídlu. Pokud se tedy rozhodnete hubnout, měl by být jablečný ocet právě vaším parťákem. Samozřejmě je k hubnutí potřeba dodržovat zásady vyváženého stravování a cvičit, ale jablečný ocet vám může v lecčem pomoci.

Jablečný ocet také udržuje vaše srdce zdravé, posiluje ho, snižuje hladinu krevního tlaku. A také působí jako prevence proti rakovině.

Koupíte ho nebo vyrobíte

Nastrouhejte jedno kilo celých jablek i s jadýrky. Zalijte vodou – zhruba 3 litry – tak, aby byla jablka celá potopená. Nádobu zavažte utěrkou, aby mohl cirkulovat vzduch, a nechte dva týdny odpočívat. Dvakrát denně míchejte. Po dvou týdnech cedníkem přeceďte tekutinu a schovejte ji na tři týdny do suchého, temného místa. Naposledy přeceďte a máte hotovo.

www.zeny.iprima.cz