Máte chuť na čerstvé jahody, ale nemáte zahradu? Pěstování jahod v PET lahvích je ekologicky šetrný a prostorově úsporný způsob, jak si užít sladké plody i v malém bytě. A my vám prozradíme, jak na to!

Jak přesně na to? Podívejte se na naprosto skvělé video:

Zdroj: Youtube

Materiál a nářadí

Potřebujete jen PET lahve (ideálně 2l), nůžky, zeminu, jahodové sazenice, vrtačku nebo hřebík s kladivem, provázek nebo drát, vodu a hnojivo. Základní sada pro vaši mini zahradu!

Jak připravit PET lahve?

Začněte úpravou PET lahví: omyjte je, vysušte a udělejte drenážní otvory na dně. Následně vyřízněte otvory pro sazenice ve střední části lahví. Poté naplňte lahve zeminou až k prvnímu otvoru a vložte sazenice. Postup opakujte, dokud nenaplníte celou lahev.

Zavěste PET lahve na provázku nebo drátu na slunné a chráněné místo. Sledujte vlhkost půdy, zalévejte podle potřeby a nezapomeňte na hnojivo. A pak už jen sklízejte zralé, červené a lesklé plody. Na konci sezóny přesuňte PET lahve na méně exponované místo.

Je to snadné!

Pěstování jahod v PET lahvích je zábavný, ekologický a úsporný způsob, jak si vychutnat čerstvé jahody i bez zahrady. Ideální pro balkóny, terasy nebo střešní zahrady. S trochou péče a trpělivosti můžete sklízet bohatou úrodu jahod a zároveň přispět ke snižování plastového odpadu. Zahradničte s úsměvem!

Zdroj: dengarden.com, youtube.com