Určitě vás potěšíme. Čistých záclon dosáhnete i při opravdu občasném praní. Obtížný proces praní záclon nemusíte absolvovat příliš často. Úplně bohatě to stačí jednou, maximálně dvakrát za rok. Někde je ale nutné prát i častěji. Na čem to záleží?

Praní záclon je obtížný proces. Díky tomuto videu už to ale nikdy nepopletete. Jak přesně na to? Mrkněte na video:

Zdroj: Youtube

Hodně důležité je, kde se záclona nachází

Většinou bohatě stačí jedno praní ročně, ve specifických případech je ale nutné prát je častěji, jinak zežloutnou nebo zešednou. K náchylnějším prostorům patří kuchyň, kde se často vaří. V takovém prostoru se do záclon chytá mastnota. Časté praní je potřeba i v místnostech, kde se pravidelně kouří nebo jsou vytápěny WAW kamny. Praní se nevyhnete také, pokud máte záclony v místnostech, kde se obtížně větrá. Častěji musíte prát také, pokud se v místnosti práší.

Někteří výrobci tvrdí, že rozhodujícím faktorem může být i materiál, ze kterého jsou záclony vyrobeny. Na některé se chytá prach více než na jiné. Obecně jsou ale rozdíly tak malinké, že si tím nemusíte lámat hlavu. Materiál hraje roli spíše v tom, jak záclony prát, na jaký program ap.

Dá se tedy říct, že to, jak často budete záclony prát, záleží jen a jen na vašem rozhodnutí. Dejte si při tom pozor na to, kde se záclony nachází. Jednou za rok je ale naprosté minimum, ať jsou záclony kdekoli.

Zdroj: textil-jimi.cz, bydleni.instory.cz