Skleněný nábytek, včetně stolů, může být skvělým designovým prvkem a osvěžením vašeho interiéru. Avšak jakmile se na sklo usadí prach, otisky prstů a jiné skvrny, je všechna krása tatam. Naštěstí existuje několik osvědčených metod, jak udržet skleněný stůl čistý a bez šmouh. V tomto článku se podíváme na několik tipů a triků.

Jaký skleněný nábytek si vlastně můžete koupit? Budete koukat na to ohromné množství typů, barev a tvarů!

Zdroj: Youtube

Mikrovlákno k utírání prachu

Jednoduchým způsobem, jak udržet skleněný stůl čistý, je každý týden používat mikrovlákno k utírání prachu a odstranění všech skvrn na povrchu. Můžete ho používat jen tak na sucho, ale pokud potřebujete hloubkovější čištění, můžete si vyrobit vlastní roztok přímo doma. Lauren Bowen, bytová designérka, doporučuje smíchat stejné díly octa a vody do lahve s rozprašovačem. Rozprašovačem pak roztok naneste na povrch skla a setřete hadříkem z mikrovlákna.

Nemáte mikrovláknový hadřík? Zkuste noviny

Pokud máte doma nějaké staré noviny, můžete je použít jako alternativu k hadříku z mikrovlákna. Navlhčete je v roztoku a poté opatrně setřete povrch skleněného stolu. Nerozmočte je ale, měly by být stále spíše suché.

Další možností je zakoupit profesionální čistič. Ten snadno odstraní nečistoty a šmouhy. Je však důležité zvolit opravdu kvalitní produkt a postupovat přesně dle návodu. Sklo je citlivý materiál a mohli byste ho poničit.


Zdroj: bydleni.instory.cz, homeincube.cz