Jaký je ten nejčastější postup zmrazení chleba? Vezmeme půlku bochníku, dáme ho do igelitového sáčku a vložíme do mrazáku. A v tom je ten háček. V chlebu je spousta vlhkosti, která se v igelitovém sáčku rychlým zchladnutím vysráží. Ještě v mrazáku to problém úplně není, ale při rozmrazování už ano, protože vznikají plísně. S nimi už problém máme velký. Vysrážená vlhkost navíc rozmrazený chleba způsobí blátivým.

Čtěte také

Rakytníkový sirup

Čtěte také

Připravte si fantastický sirup, který je vitaminovou bombou

Jak je to správně?

Výše uvedeného postupu se vyvarujte. Vezměte čerstvý chléb a rozkrájejte ho na plátky. Ty rozložte na talíř a vložte do mrazáku. Chléb ztuhne rychleji, nevysráží se v něm voda a hlavně ne na igelitu. Až chléb zmrzne, sundejte plátky chleba z talíře, uzavřete je do sáčku nebo plastové misky a zase vložte do mrazáku. Pak můžete vyndavat i jednotlivé plátky chleba, aniž byste museli rozmrazovat celou půlku. Pamatujte také, že rozmrazování by mělo být postupné a na vzduchu.

Zdroj: adbz.cz, pikant.cz