Každý z nás si přeje mít doma zářivě čistá zrcadla bez jediné šmouhy. Někdy se však zdá, že dosáhnout toho je nemožné. Přinášíme vám několik tipů, jak dokonale umýt zrcadla.

Jak umýt zrcadla? Podívejte se na video, je to snadné!

Zdroj: Youtube

Čištění zrcadel na sucho – odborníci doporučují

S vodou, nebo bez? Se saponátem, nebo bez? Mnoho odborníků radí čistit zrcadla na sucho. Aby byl výsledek opravdu pěkný, doporučují použít i antibakteriální čisticí prostředek od značky Nano Service, který zrcadlo nejen vyčistí, ale také naimpregnuje.

Varování před novinami

Čím zrcadlo utírat? Hodně lidí používá starý český trik - noviny. Na nebezpečí jejich použití upozorňuje web bydletsnadno.cz. Hrany pomačkaného papíru mohou být ostré a poškodí pak snadno povrch zrcadla. Dříve se používal měkčí novinový papír, ale dnešní noviny nejsou pro leštění zrcadel vhodné. Jako ideální pomocník se naopak ukazuje měkký hadřík z mikrovlákna, který nezanechává šmouhy ani chlupy.

Takže jak správně?

Jak už jsme naznačili. Na čištění zrcadel je úplně nejlepší použít bavlněný hadřík nebo hadřík z mikrovlákna. V případě potřeby použijte i vodu, ale šetřete s ní! Také nezapomeňte rychle a důkladně vysušit hrany zrcadla, jinak by voda mohla zatéct do zrcadla a poškodit ho.

Zdroj: bydletsnadno.cz, sanitino.cz