Když krmíme psy nevhodnou potravou, zaděláváme jim na problémy. Zažívací problémy, nadváha, nemoci srdce, cukrovka apod. Toto všechno můžete svým mazlíčkům přivodit, když je krmíte tím, co pro ně není vhodné. Na Vánoce býváme na měkko, a tak občas slevíme. To je ale chyba. Raději jim kupte jejich vlastní pamlsky a nebo jim je rovnou upečte!

Recept na rybí tyčinky

Budete potřebovat 250 gramů čerstvé ryby nebo zmraženého filé. Asi 150 gramů mouky, 2-3 vejce, půl litru vody a polévkovou lžíci rybího tuku. Rozmixujte rybu a přimíchejte k ní ostatní ingredience. Vyválejte těsto a vykrojte tyčinky. Případně použijte vykrajovátka. Pečte asi 20 minut na 180 stupňů.

Je libo játrové kostičky?

Tak ty bude váš pes milovat! Připravte si půl kila jater, půl kila ovesných vloček, 2-3 vejce. Můžete přidat i trochu majoránky a dva stroužky česneku – ale to pouze pokud víte, že vašemu psovi nevadí. Rozhodně to není nutné. Pes bude milovat chuť jater a nepotřebuje další dochucování.

Vše rozmixujte a rozprostřete na plech. Pečte na 180 stupňů asi dvacet minut. Poté vyndejte a ještě teplé krájejte – můžete na kostičky nebo klidně jiné tvary.

Zdroj: living.iprima.cz