Pro a proti bílé barvy

Bílá barva v kuchyni má své velké příznivce stejně jako zapřisáhlé odpůrce. Jedni si tuto barvu pochvalují, protože propůjčuje interiéru lehkou eleganci a navíc jej dokáže opticky zvětšit, kdežto druzí ji odmítají.

Důvodů, proč nezvolit bílou kuchyni, je hned několik. Bílá kuchyně působí buď nepřirozeně čistě, nebo se naopak velmi těžko udržuje ve své původní bělosti. Další argument proti bílé kuchyni zní, že působí velmi stroze.

Sílu právě tohoto posledního argumentu se chystáme zmírnit našimi tipy, jak interiér bílé kuchyně doplnit a ozvláštnit, aby důstojně obstála ve srovnání s kuchyněmi jiné barvy.

S futuristickým nádechem

Bílá kuchyňská linka vůbec nemusí být fádní, když má zajímavý tvar, jako například tato s decentně futuristickým nádechem. Zkrácené zkosené skříňky interiér příjemně odlehčí, dodají mu na atraktivitě. Navíc se pod ně pohodlně dostane mop nebo robotický vysavač.

Kombinaci bílé a nerezu není co vytknout. Snad by to jen chtělo trošku oživit stylovou minimalistickou dekorací. Skleněné nádoby by mohly být z barveného skla. Všimněte si hlubokých úložných zásuvek, které jsou velmi praktické.

ČTĚTE TAKÉ:

Inspirace z křižovatky

Pokud vám připadá design čistě bílého nábytku nedostatečně výrazný, můžete jej oživit několika výraznými barevnými detaily. Tvůrce úchytů na skříňkách se s velkou pravděpodobností inspiroval pohledem na semafor. Volba barev tomu rozhodně odpovídá.

Černá podlaha a pracovní desky vytvářejí zajímavý barevný kontrast. Červené a zelené barevné prvky spolu vzájemně komunikují. Možná si však ve své kuchyni vystačíte pouze s jednou barvou navíc, třeba se zelenou.

Směs barev a tvarů

A nyní si pojďme namixovat osvěžující koktejl barevných tvarů v kuchyni Orbitz inspirované populárními retro vzory. Černá stěna skvěle ladí s černou pracovní deskou. Žlutá stěna zase barevně koresponduje se vzory na lince.

Tento nápad můžete zrealizovat pomocí samolepicí dekorace. K dokonalému sjednocení interiéru byste měli alespoň jednu ze stěn vymalovat barvou, kterou obsahuje některý z vámi zvolených obrázků.

Nesmrtelné kontrastní duo

Jestliže vsadíme na nesmrtelné kontrastní duo dvou barev (může to být černá a bílá, tmavě zelená a bílá nebo třeba červená a bílá), pak musíme být trošku nápadití, alespoň co se dekorace týče.

Bílá a béžová – dobrá kombinace

Italský barvocit nikdy nezklame. Když se na kuchyni podíváme podrobněji, zjistíme, že zase tak moc bílá není. Tak například boky skříněk jsou hnědé. Bílá se zdá být pouze podlaha a čelní stěna linky.

A samozřejmě také nádobí, které prosvítá za moderními skříňkami, vyrobenými z kombinace kovu a skla. Kdo by to byl řekl, že to bílé a béžové bude spolu tolik slušet.

Titulní foto: Thinkstockphotos.com