Nové bydlení bez rekonstrukce

Pokud doma nepotřebujete rekonstruovat, ale chcete dosáhnout nového vzhledu svého domova, není nutné sahat hlouběji do kapsy. Stačí, když se zaměříte na detaily, případně na něco, co bude vidět na první pohled – například novou výmalbu.

Jakou barvu zvolit?

Pro změnu u vás doma není nutné pouštět se rovnou do výmalby celého domu nebo bytu. Někdy postačí, když vymalujete pouze jednu stěnu. V tom případě se zaměřte na výraznější barevné odstíny. Velkým trendem jsou v současnosti přírodní barvy, které v prostoru působí příjemně a útulně.

Tím, že vymalujete jednu stěnu kontrastní barvou, můžete prostor navíc opticky zvětšit nebo zmenšit. Záleží na tom, jakou barvu zvolíte. Obecně je známé, že světlé barvy prostor opticky zvětšují (to samé platí, když na stěnu umístíte zrcadlo, které bude odrážet čistou stěnu), tmavé barvy prostor opticky zmenší.

Když nechcete nový nábytek

Nový vzhled svému interiéru můžete dodat i za pomoci nábytku – a ani ten nemusí být nutně nový. Stačí, když pokoj přeorganizujete, případně nábytek natřete. Vaše stará komoda, skříň či židle bude najednou k nepoznání. Navíc ušetříte. Nikdy nezapomeňte nábytek před novým nátěrem důkladně očistit a obrousit od předchozích nátěrů.

Zdroj: Youtube

A co interiérové doplňky?

Jestli chcete ušetřit, ale zároveň toužíte po originálních dekoracích, nehledejte na internetu a v drahých obchodech, místo toho se vydejte do antikvariátu nebo bazaru. Budete překvapeni, na jaké kousky tam narazíte.

Zdroj: Primalex