Správná péče o štěně zahrnuje výběr opravdu kvalitní stravy, ať už krmíme granulemi, nebo čerstvým masem (BARF). Důležité je také zásobovat pejska od malička výživou na klouby, protože u psů je velmi častým problémem opotřebování kloubů a genetická onemocnění pohybové soustavy.

Pokud hledáte, co na klouby pro psa, veterináři doporučují čistý kolagen. „U velkých plemen je to doslova žádoucí, abyste zajistili vašemu zvířátku zdravý vývin pohybového aparátu. Jelikož velká plemena mají první měsíce života velmi rychlou fázi růstu, je třeba dopřát štěňátku kvalitní krmivo a kolagen pro zdravý vývoj kloubů, chrupavek a svalstva,” říká MVDr. Markéta Sedlinská z Veterinární a farmaceutické univerzity Brno.

Tělo si kolagen tvoří samo, a to platí jak u člověka, tak u psů. Jenže už v poměrně mladém věku ho nestíhá tvořit v dostatečném množství a kolagen může začít chybět, což má negativní vliv na kondici pohybového aparátu a na stav kůže.

Doplňky stravy s čistým kolagenem jsou řešením. Ověřenou značkou pro lidi je Inca Collagen, což je 100% čistý hydrolyzovaný kolagen z mořských ryb, který je na trhu již 7 let. Získal už více než 200 tisíc spokojených zákazníků, proto pak značka vytvořila i druhý produkt, Incapet Collagen pro psy, kočky a koně. Tento prémiový kolagen v prášku je ideálním přírodním doplňkem výživy pro štěňátka, který jim také výborně chutná.

Účinky při dlouhodobém užívání pro psa jsou:

  • ochrana a prevence rozvoje onemocnění pohybové soustavy (dysplazie, artritidy, skoliózy a podobně),
  • posílení chrupavek a zpevnění kostí či zubů,
  • zlepšení pohyblivosti, odstranění bolestivých stavů,
  • podpora zdravé kůže a tím pádem i zdravá srst a drápky u psa.

Před nedávnem jsme si pořídili štěně japonského plemene Shiba-Inu. Bohužel nám začala naše „lištička“ kulhat na přední tlapku a začalo jí v ní hlasitě praskat, a tak nám pan veterinář doporučil, ať nasadíme kolagen, aby se kloub „zpevnil“ a podpořil správný vývoj. Volba kolagenového doplňku stravy byla u nás naprosto jasná. Během pár týdnů kloub přestal naši „lišce“ praskat, kožíšek jí viditelně zhoustl a drápky rostou, jak houby po dešti,“ hodnotí majitelka Alice účinek Incapet Collagen na jejího pejska.

Zdroj: Youtube

Dejte svému psovi maximum. Protože jeho zdraví za to stojí.