Prvním krokem je vybrat správné místo. Bobkovišeň snese sucho a má velmi ráda slunce. Velmi ocení vysázení poblíž jiných stálezelených keřů, naopak ji držte dál od keřů, které plodí ovoce. Jak již bylo řečeno, vysaďte ji dále i od dětí, právě kvůli jedovatým plodům, které bobkovišeň má.

Co se týká půdy, zvolte kyselou a vlhčí půdu, která ale nesmí být přemokřená. Rozhodně ji nevysazujte do vápenité půdy.

Jak ji vysadit?

Ideálně hned zjara a z kontejnerů. Půdu doplňte o kvalitní kompost nebo hnojivo. Ideální rozmístění je 2-3 sazenice na jeden metr. Tak dosáhnete ideálního rozložení pro budoucí živý plot. Vysazujte ji tam, kde na ni nebude studeně foukat. Bobkovišně jsou známé tím, že nemají rády chlad. Buď se jim tam nebude dařit, nebo jim budou žloutnout až hnědnout listy, či dokonce zajdou úplně.

A jak o ni pečovat?

Docela jednoduše. Například v zimě ji stačí zalévat, dokud nezmrzne zem. Když zem zmrzne, se zaléváním přestaneme. Když omrznou listy, pouze je v dubnu zastřihneme. Během sezóny zaléváme rostlinu pouze, když je sucho. Je velmi náchylná na přemokření, takže to nepřehánějte. Sestřih provádějte raději pečlivě nůžkami. Plotostřihy přeseknou listy a ty odumírají. Bobkovišně pak vypadají ošklivě.

Výhodou je také to, že tato rostlina téměř netrpí chorobami a škůdci.