Vše začíná už při nákupu. Podle Deníku.cz byste měli zkontrolovat, zda nejsou cibulky příliš suché nebo plesnivé. Pokud jsou, nekupujte je, protože by vyschly a nebo shnily. Cibulky sněženek jsou velmi křehké, proto je nutné s nimi zacházet opatrně.

Vše o sněženkách se dozvíte v tomto videu:

Zdroj: Youtube

Vyberte vhodné místo pro výsadbu

Sněženkám se nejlépe daří na místech s vlhkou půdou a dobře odvodněnou zemí. Před výsadbou je tedy důležité vybrat vhodné místo, které bude slunečné nebo polostinné. Sněženky však nejsou nijak extra náročné na světlo a mohou růst i v těžších půdách.

Přesazujte sněženky včas

Pokud máte sněženky již vysázené, měli byste je pravidelně přesazovat. Ideální doba pro přesazení je po odkvětu, když jsou listy ještě zelené a rostlina je stále aktivní. Při přesazování je nutné zachovat co nejvíce kořenů a umístit je do připravené jámy. Poté je třeba květinu zalít vodou a dobře ji udusat.

Sněženky potřebují dostatek vláhy. Je důležité je pravidelně zalévat a dbát na to, aby půda byla stále vlhká. Zároveň je nutné se vyvarovat nadměrné zálivce, která může vést k hnilobě kořenů.

Přihnojujte je

Aby sněženky prospívaly, je vhodné je pravidelně přihnojovat. Můžete použít univerzální hnojivo nebo specializované hnojivo pro cibuloviny. Přihnojujte před začátkem růstu a po odkvětu.

V závěru je třeba zdůraznit, že sněženky jsou nenáročné rostliny, které se dají snadno pěstovat v jakémkoliv prostředí. Stačí dodržovat základní zásady při výsadbě, přesazování, zálivce a přihnojování, a vaše sněženky budou krásně kvést každé jaro.

Zdroj: dumazahrada.cz, denik.cz