Hodila by se vám sem nová polička, líbilo by se vám větší zrcadlo, rodina se rozrůstá a chtělo by to další držák na ručníky. Čas od času něco nového do koupelny potřebujeme, je ale otázka, jak to uchytit, abychom nemuseli vrtat do kachlíků, a nový doplněk přesto dobře držel a něco unesl. Kdo někdy vyzkoušel samolepicí háček nebo poličku s gumovou přísavkou, nejspíš má tu zkušenost, že něco takového neunese ani suchou žínku. Podobně jsou na tom různá "přísavková" zvířátka pro děti, která na obkladech prostě nedrží - než je vztekle vyhodíte do koše, zkuste je ke zdi přilepit oboustrannou lepicí páskou, ta jim dodá dostatečnou podporu.

Oboustrannou lepicí páskou můžete připevnit i zrcadlo. Protože jde však o těžší předmět, budete muset vybrat speciální pásku, která je pro lepení zrcadel přímo určena. Použít můžete například pěnovou pásku Pattex Super Fix, jež odolává velkým teplotním rozdílům a hodí se na lepení většiny materiálů, včetně kovu, skla a zrcadel. Při lepení postupujte přesně podle instrukcí výrobce. Dbejte zvláště na to, abyste pásku nanášeli na čistý, odmaštěný a suchý povrch a lepili ji ve vertikálním směru. Na balení bude také napsáno, kolik pásky spotřebujete na určitý rozměr a váhu lepeného doplňku.

Další možností jsou polymerová lepidla, jež jsou k dostání buď v klasických tubách, nebo v tubách do vytlačovacích pistolí. Pracuje se s nimi podobně jako se silikonem, ale oproti silikonu mají tu výhodu, že jsou odolná proti vlhkosti a netvoří se na nich plísně. Opět pozorně čtěte příbalovou informaci o tom, k čemu jsou přesně určená. K nalepení zrcadla například poslouží univerzální lepidlo Mamut, které se chlubí pevností v tahu po vytvrzení až 22 kg/cm². Polymerová lepidla se nanášejí v bodech nebo u větších ploch v tzv. hadu a potřebují nějakou dobu na vytvrzení, takže je nutné lepené předměty zafixovat podložkou nebo provizorním přilepením samolepicí pásky.

Z nesavého materiálu, jako jsou kachličky nebo umakart, půjde polymerové lepidlo dobře dolů, takže nemusíte mít strach, že by na obkladech zanechalo ošklivé stopy, když se rozhodnete lepený doplněk přemístit. Jinak je to s klasickou stěnou, z té se bude lepidlo dostávat hůře.

Na trhu je dneska také spousta koupelnových doplňků, které už byly za účelem jednoduché instalace přímo vyrobeny. Ke kachlíkům se připevňují pomocí zámku, který odsaje vzduch. Když chcete takovou poličku nebo držák opět odstranit, uvolníte zámek a jednoduše ji zase sundáte.