Svá umělecká díla, rodinné fotografie i výkresy dětí si určitě chcete hrdě vystavit a kochat se jimi při každé příležitosti. Zároveň dokážou vystavená díla propojit a sjednotit prostor, zútulnit ho a dodat mu domácí atmosféru. Jenže co když je musíte pověsit jinak než na hřebík ve zdi? Vyzkoušejte následující řešení:

Oboustranná lepicí páska

Nezarámované obrazy a plakáty můžete přilepit na zeď lepicí páskou. Nalepte ji na zadní stranu, ideálně do všech krajů a proužek i doprostřed. Jen tak se obraz nebude nikde odchlipovat. Při lepení na zeď buďte extra precizní, aby obraz nebyl pomačkaný a visel rovně. Oboustranná lepicí páska je vhodnou volbou především na omyvatelné povrchy. Tapetu nebo omítku byste mohli zničit, až budete dekoraci odstraňovat nebo měnit za jinou.

Polička nebo knihovna

Jistě máte v obývacím pokoji nebo v ložnici poličku na zdi, otevřenou knihovnu nebo jiný regál. Menší obrazy na ně můžete jednoduše postavit a opřít o zeď. Na poličce se vedle nich bude vyjímat rostlinka v květináči, v knihovně obrazem ozvláštníte jednotvárnost vyskládaných knih.

Tekutý hřebík

Pro zavěšení obrazů použijte tekuté hřebíky neboli montážní lepidlo. Nanáší se v pruzích nebo bodech na povrch, který chcete nalepit. S tekutým hřebem obraz zavěsíte i na ne zcela rovný povrch. Lepidlo si svou cestu najde a ke stěně pěkně přilne. Množství lepidla přizpůsobte velikosti obrazu. Aplikujte ho na všechny čtyři rohy obrazu. Jsou tam spoje. Přilepte ho tak, aby od stěny nevyčníval. Po zatvrdnutí lepidla se obraz na stěně nepohne.

Zdroj: Youtube

Nalepovací šrouby a hřebíky

Nalepovací šrouby a hřebíky jsou na trhu už dlouhou dobu. Před pár lety jejich kvalita za moc nestála, dnes ale seženete kvalitní nalepovací hřebíky, které skutečně drží. Zároveň po jejich odstranění nezůstávají stopy a lze je využít opakovaně. Jsou speciálně vyrobené tak, abyste je mohli použít i na texturované tapety, zdobenou omítku, dlaždice, kov nebo sklo. Některé mají i nastavitelnou výšku, která vám pomůže se správným umístěním obrazu.

Zdroj: westwing.cz, homeincube.cz