Všechno se jednou okouká nebo zestárne. Nejedná se jen o staré spotřebiče, ale i o obklad, kuchyňskou linku nebo podlahu. Pokud si nemůžete dovolit rekonstruovat kuchyni jako celek, můžete svou současnou oživit pomocí jednoduchých a levnějších triků.

1. Vyměňte kuchyňská dvířka

Výměna starých opotřebených skříněk za nové nebo jejich přetření na jinou barvu dodá vaší kuchyni úplně nový vzhled. Zvolit můžete moderní matnou nebo barvu s vysokým leskem, na které není tolik vidět špína. A jakou barvu zvolit? Dejte šanci nadčasovým světlým barvám, které rozjasní prostor, což způsobí, že kuchyně bude vypadat větší a dražší. Trendy je poslední léta také kuchyňská linka bez dvířek. Můžete tedy skříňky úplně sundat a nahradit je policemi nebo pouze sundat dvířka ze skříněk.

2. Nové úchytky

Další možností, jak oživit kuchyňskou linku, je výměna úchytek u dvířek a skříněk. Stojí pouze pár korun, a přesto s nimi bude kuchyň vypadat o mnoho lépe. Vybrat můžete chromové, keramické nebo gumové. Moderní jsou zejména minimalistické černé úchytky.

3. Změňte osvětlení

Zdá se to jako maličkost, ale zkuste vyměnit starý lustr nebo stropní svítidlo za nový. Je to doplněk, který i když není v úrovni očí, dotvoří atmosféru kuchyně a změní náladu celého prostoru.

4. Slaďte textilní doplňky

Doplňky v podobě kuchyňského textilu jsou jednou z nejlevnějších možností, jak ucelit a oživit kuchyni. Utěrky, podsedáky, chňapky, ubrusy na stůl nebo prostírání slaďte maximálně do tří barev a držte se podobných odstínů.

5. Udržujte pořádek

Nejlevnější trik na konec. Nic nesnižuje kvalitu prostoru víc než nepořádek, proto udržujte linku čistou a hlavně bez zbytečných drobných spotřebičů, jako jsou topinkovače, toustovače a mixéry. Ukliďte je na dostupné místo, odkud nebude složité je vytáhnout pokaždé, když je budete potřebovat.

Zdroj: ireceptar.cz, living.iprima.cz