Jak kožené boty roztáhnout? Kůže má rozpínací vlastnosti, díky čemuž se přizpůsobí dokonale tvaru vašeho chodidla. Toto ale platí jen u kůže přírodní, ta syntetická tuto schopnost nemá.

Nesprávným přístupem se mohou poničit

Existuje několik způsobů, kterými docílíte roztažení bot. První možností je rozpínací sprej, který na boty nastříkáte a necháte zaschnout. Druhá možnost jsou rozpínáky a roztahováky, které botu dokáží dokonce trochu zvětšit. Napínáky navíc zbaví boty zápachu. Díky nim může v botě cirkulovat vzduch.

Jinou cestou je prostě prošlápnutí. Vydejte se na pořádný výlet a uvidíte, že boty se natáhnou. Pozor ale na puchýře, nemusí to být nic příjemného. Proto doporučujeme spíše výše zmíněné postupy. Jednou z možností dlouhodobě praktikovanou je chůze v botech ve vlhkých ponožkách. Samozřejmě, že tohle asi praktikovat nebudete venku, ale vemte si mokré ponožky a boty doma a choďte v nich celé dopoledne. V poledne si boty u oběda sundejte, nasaďte si suché ponožky, boty lehce vyvětrejte a pak si je zase obujte a zase v nich doma choďte až do večera. Kůže vyschne, ale natáhne se podle hohy.

Na internetu existují i rady, že můžete použít sůl, ocet a tak. Nic z toho ale raději nezkoušejte, riskujete, že si boty poničíte.

Zdroj: blog.eobuv.cz