Obezita, kouření, arytmie nebo hormonální antikoncepce jsou jedny z příčin vzniku krevních sraženin uvnitř těla. Nejedná se o ojedinělý problém, denně trápí spousty lidí, kteří musejí užívat speciální léky proti srážlivosti krve. Pokud se vyskytnou, mohou způsobit trombózu končetin, infarkt či mrtvici. Zatím vám lékaři tuto diagnózu nestanovili? Předejděte jí včas přírodní cestou.

Podívejte se, jak srážení krve funguje:

Zdroj: Youtube

Vyšlápněte si pro zdravé potraviny

Pro své léky nemusíte chodit daleko. Nebo raději ano? Ředění krve podporuje pravidelný pohyb. Místo MHD po městě raději procvičte nohy a běžte pěšky. Cestou se zastavte v obchodě pro další osvědčené pomocníky jako cibuli, česnek a kurkumu – obyčejné potraviny, které udělají tolik dobrého pro naše tělo. Přidejte i koření jako kajenský pepř, kopr a oregano.

V košíku by neměl chybět ani ananas nebo ananasová šťáva. Enzym bromelain obsažený v tomto ovoci má protizánětlivé účinky, a tak si posvítí nejen na sraženiny, ale na veškeré záněty v těle. A navíc si na něm pochutnáte vy i vaše děti.

Věděli jste, že K1 překoná nejednu horu?

Zlézáte rádi hory? Pak jistě znáte druhou nejvyšší horu světa K2. Na ni vás neposíláme, protože s vyšší nadmořskou výškou se krev zhušťuje. Proti srážlivosti krve vám bude bohatě stačit K1. Když vám tento vitamin v těle chybí, spustí se vám krev z nosu nebo více krvácí dásně. Doplňujte jej pravidelně listovou zeleninou (špenátem, brokolicí, kapustou) a bylinkami (bazalkou, petrželí, pažitkou).

A nezapomínejte ani na pravidelný pitný režim.

Zdroje: https://pikant.cz, https://ctidoma.cz, https://dobrakondice.cz