Jejím cílem je propagovat u široké veřejnosti kvalitní dřevostavby, a to nejenom vzorové a referenční domy, ale i rozestavěné stavby členských firem ADMD.

„Den otevřených dřevostaveb 2018“ se bude konat v sobotu 6. 10. 2018 od 10:00 do 17:00 hodin, kdy budou otevřeny a zpřístupněny vybrané vzorové a referenční stavby členských firem ADMD na území celé České republiky.

Akce má moto: Dřevostavby od ADMD = kvalita, jistota a spokojenost zákazníka.

Jedním z míst, kde si budete moci prohlédnout více domů najednou, je Centrum vzorových domů EDEN 3000 na Bauerově ulici č. 10 v Brně (vedle areálu výstaviště BVV u brány č. 10), kde pro vás bude připraven bohatý doprovodný program včetně občerstvení. Většina firem, které budou v rámci akce své vzorové domy prezentovat, připraví pro návštěvníky různá milá překvapení, např. slevové akce nebo různé soutěže.

Smyslem akce je poskytnout návštěvníkům kompetentní informace o dřevěných montovaných domech, co nejvíce prezentovat a přiblížit moderní dřevostavby, jejich konstrukci, vlastnosti a samotnou technologii výstavby. Jinými slovy se dá říci, že se jedná o Den otevřených dveří ve vybraných dřevostavbách v ČR.

Do akce se svými vzorovými domy zapojí většina členů ADMD a počet staveb, které budou moci zájemci dne 6. 10. 2018 navštívit, bude kolem čtyřiceti. Detailní přehled domů a charakteristiky staveb, včetně adres a kontaktů na stavební poradce, kteří budou ve vzorových domech zákazníkům k dispozici, bude zveřejněn na webových stránkách www.DenDrevostaveb.cz od 18. 9. 2018. Pro návštěvníky akce bude probíhat také soutěž na Facebooku Asociace dodavatelů montovaných domů.