Tento týden jsme vám nabídli zajímavý pohled do těchto výklenků s okny a posezením. Nabídli jsme jich velkou spoustu – starších i novějších. Pro velký úspěch vám ale nabízíme další takový nápad. Jde o kuchyň z australského Sydney, kterou vlastní Andrew. Tento mladý muž zadal firmě Carter Williamson Architects zadání, které mělo splnit jeho postoj k životu – dům musí být jako kniha. Otevřený, zábavný a plný inspirace. Ostatně Andrew rád čte, a to byl druhý požadavek – mít místo pro své knihy a pro čtení. Třetí požadavek byl na otevřenost prostoru do nevelké zahrady, kde by se dalo grilovat.

ČTĚTE TAKÉ:

Výsledek je vidět zde. Ohromné boční okno s posezením je kompletně otevíratelné. Zasunuje se do zdi, a nemusí tak vytvářet bariéru mezi vnitřním a vnějším světem. Že z jednoho metru hledí do šedého plotu? Nevadí. U něj rostou zelené bambusy a stejně sem svítí po většinu dne slunce shora.

I druhá strana bílé odlehčené kuchyně je otevřená. Celoskleněná stěna se dá posunout na stranu, a otevře se tak prostor do předzahrádky s grilem.

A aby toho nebylo málo – i meziprostor mezi spodní a horní částí kuchyňské linky má v sobě zabudované okno.