Jedná se o příjemnou ekologickou variantu. Stromeček vám poslouží jako vánoční nezbytnost a po svátcích mu dáte možnost odžít pěkný život na zahradě, chatě apod. Musíte o něj ale od začátku pečovat. Jak přesně?

Než ho přinesete domů

Nezapomeňte ho aklimatizovat. Tento proces je hodně odvislý od toho, jaké je zrovna počasí venku. Pokud venku již mrzne, bude trvat aklimatizace déle, než pokud je venku třeba 10 stupňů. Pokud strom ze zimy přenesete do tepla, vyvoláte v něm dojem, že je jaro.

Péče o stromek doma

Doma proto příliš netopte. Snižte teplotu asi na 15 stupňů. Stromek dejte daleko od topení a několikrát ho denně roste. Vysoká vlhkost v pokoji je v tomto případě skvělým bonusem.

Zalévat, zalévat, zalévat. Aby hlína byla tak akorát mokrá. Stromek bude pít opravdu hodně, a tak ho zalévejte klidně dvakrát denně.

A po Vánocích?

Rychle pryč. Strom by neměl být v místnosti déle než 3 dny, maximálně týden, pokud máte doma chladno. Po Štědrém dnu odneste strom na chodbu nebo zimní zahradu. Za pár dní ho můžete přenést ven. Zde pouze zabalte květináč hadrem, novinami nebo polystyrénem a hurá. Máte hotovo.

Zdroj: abecedazahrady.cz